• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Yapıcıoğlu: Barışı tesis edecek olan BM Güvenlik Konseyi hiçbir karar çıkaramadı
Siyaset
Yayınlanma: 03 Aralık 2023 - 19:32

Yapıcıoğlu: Barışı tesis edecek olan BM Güvenlik Konseyi hiçbir karar çıkaramadı

Siyaset
03 Aralık 2023 - 19:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yapıcıoğlu: Barışı tesis edecek olan BM Güvenlik Konseyi hiçbir karar çıkaramadı

HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı'nın 4'üncü olağan kongresine katılan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, "Dünyada barışı tesis edecek olan sözüm ona Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi hiçbir karar çıkaramadı" dedi. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'nın 4'üncü olağan kongresi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan kongrede HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'nın faaliyetlerinin yer aldığı bir sinevizyon gösterisi yapıldı; ardından divan heyeti seçildi. Tek listeyle girilen seçimde HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'na mevcut başkan Davut Şahin seçildi. 

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER HİÇBİR KARAR ÇIKARAMADI'

Kongrede konuşan Genel Başkan Yapıcıoğlu, küresel sistemin mevcut haliyle sürdürülemez olduğunu ifade eder:

"İnsan merkezli ve adaleti gerçekleştirme hedefli bir siyaset benimsedik. Dünya üzerinde pek çok toprak parçası işgal altında. Özellikle İslam coğrafyasında işgal edilen topraklarda zulüm çeşit çeşit. Her gün biraz daha artıyor. Kat kat zulümler yaşanıyor ama belki işgalden kurtulmuş olan ya da hürriyetine kavuşmuş olduğu düşünülen pek çok yerde de zihinler işgal altındadır. Son 50 gündür Gazze'de yaşananlar, orada 7 hafta boyunca devam edip, 1 hafta sustuktan sonra kaldığı yerden daha şiddetli bir şekilde başlayan katliama söylediklerimizin belki somut manada ne anlama geldiğini biraz daha iyi kavramışlardır. Mesela biz küresel sistemin, uluslararası sistemin mevcut haliyle sürdürülemez olduğunu parti programımıza yazdık. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 15 üyesinin 5 tanesinin daimi üye olması ve bunların veto hakkının bulunması sistemi kilitlemektedir. Zalimlere karşı koymanın önünü tıkamaktadır. Sistemin kendisi adaletten uzak iken adil olmayan bir sistemin adaleti tesis etmesi beklenemez. Gazze'de katliam yaşanırken sözüm ona savaşları durdurmak, zulümleri engellemek, güç kullanarak sınırların değişmesinin önüne geçmek için kurulan, dünyada barışı tesis edecek olan sözüm ona Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi hiçbir karar çıkaramadı. Sadece menfaat üzerine dönen uluslararası ilişkilerin bu şekilde okutulmasının, bu şekilde öğretilmesinin insanlığın başına bela açacağını başından beri söyledik." 
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Bakan Işıkhan: "Türkiye dünyanın en kapsayıcı Genel Sağlık Sigortası sistemlerinden birine sahiptir"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Başkan Çetinkaya: "Parkı yakanın suyu da, otobüs kartı da kesilecek"
Son Haberler
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok, çok şükür"
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can...
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele...
Trabzonspor - Kayserispor maçının ardından
Trabzonspor - Kayserispor maçının ardından

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi