• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Yazıcıoğlu davası 2024'e ertelendi, duruşma çıkışında gerginlik yaşandı
Asayiş
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 - 14:56

Yazıcıoğlu davası 2024'e ertelendi, duruşma çıkışında gerginlik yaşandı

Asayiş
20 Eylül 2023 - 14:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yazıcıoğlu davası 2024'e ertelendi, duruşma çıkışında gerginlik yaşandı

BÜYÜK Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin helikopter kazasında ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmayı yönlendirdikleri iddiasıyla 19 şüphelinin yargılandığı dava, sanıkların dinlenmesinin ardından 2024'e ertelendi. Duruşma sonunda açıklama yapmak isteyen Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009'da düşen helikopterde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Sivas Belediye Meclisi Üyesi Adayı Murat Çetinkaya, İHA muhabiri İsmail Güneş ve pilot Mustafa Kaya İstektepe'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmaya FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda müdahale ederek, örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirdikleri iddiasıyla 19 kişinin yargılandığı davanın 10'uncu duruşması görüldü. Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, avukatlar ve partililer katıldı. Duruşmaya SEGBİS ile katılan sanıklardan Davut Uçum, helikopterden çalındığı öne sürülen GPS cihazlarının parça ve seri numarasının tespit edilmesi gerektiğini, ancak bunun bugüne kadar yapılmadığını belirterek, mahkemeden cihazların parça ve seri numaralarının tespit edilmesini talep etti. FETÖ üyesi olma suçlamasıyla cezaevinde olan sanıklardan Mustafa Atalar ise hükümlü olduğunu bu nedenle hakkındaki davanın düşmesi ya da beraatini talep etti.

DAVA, 24 ŞUBAT'A ERTELENDİ

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz ise helikopterin suikast sonucu düşürüldüğünü ve suikastın da örgütlü bir yapı tarafından gerçekleştirildiğini, helikopterin de savaş uçaklarının kol altı uçuş yapılarak düşürüldüğünü söyledi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, davayı 21 Şubat 2024'e erteledi.

REMZİ ÇAYIR İLE POLİSLER ARASINDA GERGİNLİK

Duruşma sonunda Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile birlikte basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polisler başsavcının talimatı nedeniyle adliye bahçesinde açıklama yapmalarının yasak olduğunu söyledi. Karara tepki gösteren Çayır ve Yazıcıoğlu ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Çayır, basın açıklaması yapmasının anayasal hakkı olduğunu belirtti. Kısa süren gerginlik, Remzi Çayır ve partililerin açıklama yapacakları yeri değiştirmesinin ardından sona erdi.

ÇAYIR'DAN BAŞSAVCIYA TEPKİ

Daha sonra açıklamalarda bulunan Remzi Çayır, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Murat Tiryaki'ye tepki gösterdi. Çayır, şunları söyledi:

"Her yönüyle savsaklanmaya çalışılan, kapatılmaya çalışılan uyduruk davalarla milletin gözü boyanan bir aşamadayız. 15 yıldır 'Gel git, aç dosyayı kapat dosyayı' diyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Adliye önünde basın açıklaması yapmamıza bile tahammül edemeyenlerin ne amaç taşıdıklarını, kafasında ne olduklarını, gizlediklerinin ne olduğunu bilmekteyiz. İstedikleri kadar gizlesinler, istedikleri kadar engel çıkarsınlar, istedikleri kadar susturmaya çalışsınlar, 15 yıldır Muhsin Yazıcıoğlu'nun katillerine ulaşmamak için her şeyi yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. İstediğiniz kadar kandırın, istediğiniz kadar bizim sabrımızı deneyin ama buradayız. Onun ağabeyi burada, onun arkadaşları, ülküdaşları ve yol arkadaşları burada. Usanmayacağız, 'Of' demeyeceğiz, iş nereye varırsa oraya kadar gideceğiz. Buradan yetkililere de Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısına da sesleneyim; bir partinin genel başkanıyım, aile burada, bütün sevenleri burada mahkemeye gelmişler, bir açıklama yapılmasına niye tahammül edemiyorsun? Muhsin Yazıcıoğlu'nun katilleri gezerken dava kapatılamaz, aç kapa yapılamaz, 6 ay, Şubat'ın sonuna dava bırakılmaz. Bu arkadaşlar, bu inanç, bu azim bizde olduğu müddetçe hiç kimse bizi yıldıramayacak. Sanıyorlar ki bıkacağız, bıkmayacağız, usanmayacağız, nereye varırsa varsın onun katillerinin izini bulmaya devam edeceğiz ve işin sonunu bırakmayacağız."
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
MSKÜ'de kariyer ve eğlence bir arada
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Bolu'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Trabzon'da arıcılara büyükşehirden destek
Rusya Savunma Bakanı Shoigu, Tahran'da İHA'ları inceledi
Rusya Savunma Bakanı Shoigu, Tahran'da İHA'ları inceledi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi