• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yemen Başbakanı, mali açıdan Suudi Arabistan ve BAE'nin desteğine güvendiklerini söyledi
Genel
Yayınlanma: 24 Mayıs 2023 - 21:51

Yemen Başbakanı, mali açıdan Suudi Arabistan ve BAE'nin desteğine güvendiklerini söyledi

Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, ülkesinin mali açıdan karşılaştığı zorluklar karşısında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) acil desteğine güvendiklerini belirtti

Genel
24 Mayıs 2023 - 21:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yemen Başbakanı Muin Abdulmelik, ülkesinin mali açıdan karşılaştığı zorluklar karşısında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) acil desteğine güvendiklerini belirtti.

Yemen haber ajansı SABA'ya göre, Başbakan Abdulmelik, geçici başkent Aden'de düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Abdulmelik, İran destekli Husilerin petrol sektörüne yaptığı terör saldırıları ve ülke gelirlerini yağmalamaya devam etmesi nedeniyle ekonominin kötüye gittiğini ve hükümetin ağır bir yük altına girdiğini vurguladı.

Yemen Başbakanı Abdulmelik, Husilerin kontrol ettiği bölgelerde uyguladığı sorumsuz siyasi tutumlarla Yemenlilerin acılarını derinleştirdiğini ifade etti.

Husilerin petrol ihracat limanlarını hedeflemesi nedeniyle kamu gelirlerinde düşüş yaşandığını ve bu sebeple Yemenlilere verilen hizmetler açısından hükümetin yükümlülüklerini yerine getirmede finansman zorluklarıyla karşılaştığını kaydeden Abdulmelik, Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen'e acil desteğindeki rolüne atıfta bulunarak bu desteğe güvendiklerini söyledi.

Yemen'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi dün, Husilere ait El-Mesire televizyonuna yaptığı açıklamalarda 8 ay önce hükümetin kontrolündeki limanlara düzenledikleri saldırılar nedeniyle duran petrol ihracını yeniden başlatma girişimine karşı "askeri güç" kullanma tehdidinde bulunmuştu.

Yemen Başkanlık Konseyi Üyesi Osman Mucelli ise dün, Husileri ülke içinde ve dışında saldırı odaklı askeri hareketlilik yürütmekle suçlamıştı.

- Yemen'deki iç savaş nedeniyle duran petrol ihracatı

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Husiler, Ekim 2022'de ateşkesin uzatılması konusunda hükümetle anlaşma sağlanmamasının ardından Hadramevt ve Şebve kentlerindeki üç petrol limanına saldırılar düzenledi. Bu durum, hükümeti en önemli gelir kaynağı olan petrolden mahrum bıraktı.

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi ise 19 Mayıs'ta Cidde'de düzenlenen 32. Arap Birliği Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, Husileri, gemilerin ve tankerlerin petrol ihraç edilen limanlara ulaşmasını engellemeye devam etmekle suçlamıştı.

Alimi, Yemen hükümetinin ekonomiyi canlandırma, temel hizmetleri ve insani müdahaleleri iyileştirme çabalarını desteklemesi için Arap koalisyonuna "topluca harekete geçilmesi" çağrısında bulunmuştu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Adalet Bakanı Bozdağ Suruç'ta konuştu:
Adalet Bakanı Bozdağ Suruç'ta konuştu:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi