• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması:
Siyaset
Yayınlanma: 04 Ekim 2023 - 14:19

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması:

"İhtiyaca cevap verecek, adaleti tesis edecek sivil bir anayasanın, Türkiye'nin ihtiyaçlarına karşılık verecek bir anayasa taslağının ortaya konulması mümkün olursa biz de tabii ki buna seve seve destek oluruz"

Siyaset
04 Ekim 2023 - 14:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ihtiyaca cevap verecek, adaleti tesis edecek sivil bir anayasanın, Türkiye'nin ihtiyaçlarına karşılık verecek bir anayasa taslağının ortaya konulması mümkün olursa seve seve destek vereceklerini söyledi.

Erbakan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Konya'da, partisinin il binasının açılışına katıldı.

Yerel seçim hazırlıkları kapsamında kentte esnaf ve halkla buluşma gerçekleştirileceğini belirten Erbakan, hedeflerinin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, genel seçimin de üzerinde bir başarıyı elde etmek olduğunu dile getirdi.

Yeniden Refah Partisinin Türkiye'nin parlayan yıldızı, büyüyen gücü, siyasetin en önemli aktörlerinden olduğunu ifade eden Erbakan, "2028 seçimlerinin de favori partisi, iktidar adayı partisi olduğunu ortaya koyabilmek bakımından yerel seçimler önemli bir prova olacak. Bu bakımdan şimdiden il ve ilçe, belde teşkilatlarımızla teyakkuz halinde seçimlere yönelik çalışmalarımızı başlattık." diye konuştu.

- "Nasıl bir anayasa değişikliği düşünüldüğünü görüp incelememiz gerekiyor"

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısına yönelik düşüncelerini sorması üzerine Erbakan, şöyle konuştu:

"Nasıl bir anayasa değişikliği düşünüldüğünü görüp, incelememiz gerekiyor ancak daha önce de bu konu gündeme geldiğinde hep söylemiştik, bir darbe ürünü anayasa, yamalı bohça haline gelmiş, defalarca sağından, solundan tabiri caizse düzeltilmeye çalışılmış ancak artık ihtiyaca karşılık vermeyen bir hale gelmiş. 'Düzeltelim, tekrardan rötuş yapalım.' demek yerine yeni baştan sayfa açmak ve hakkı üstün tutan, adil, ayrımcılık yapmayan, paylaşımda, yönetimde ve yargıda adaleti hakim kılacak, yeniden büyük Türkiye hedefine uygun, Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olmasına uygun sivil, yerli, milli, yeni bir anayasanın yapılması bizim için de tabii ki olumludur. Bunu daha önce de dile getirdik. Tabii ki iktidarın bu konudaki düşüncesi, hazırlığı, bunların da yetkili kurullarımız ve uzmanlarımız tarafından incelenmesiyle son sözü ifade etmiş olacağız. İhtiyaca cevap verecek, adaleti tesis edecek sivil bir anayasanın, Türkiye'nin ihtiyaçlarına karşılık verecek bir anayasa taslağının ortaya konulması mümkün olursa biz de tabii ki buna seve seve destek oluruz."

Erbakan, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Başkan Seçer: "Bir kenti tanıtmak için bazı enstrümanları kullanmanız lazım"
Başkan Seçer: "Bir kenti tanıtmak için bazı enstrümanları kullanmanız lazım"
Başkan Seçer, "MESKİ mali disiplini sağlama yolunda çok önemli aşamalar kaydetti" dedi
Başkan Seçer, "MESKİ mali disiplini sağlama yolunda çok önemli aşamalar kaydetti" dedi
Okul saldırılarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt: "Bu acı sadece Maraş'ın değil tüm milletimizin acısı"
Okul saldırılarını araştıran TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt: "Bu acı sadece Maraş'ın değil tüm milletimizin acısı"
Son Haberler
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet Galatasaray maçıydı"
Thorsten Fink: "Şimdiye kadar aldığımız en önemli galibiyet...
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa 22 yıl hapis
"Aldatma" iddiasıyla eşi Kıymet'i öldüren sanığa...
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
CHP Genel Başkanı Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında konuştu:"Hazar Geçişli Orta Koridor'un ihyası için çalışıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Kazakistan İş Forumu kapanışında...
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna güçlü bir katkı
BM: Myanmar'da ülke içinde yaklaşık 2 milyon kişi yerinden edilmiş durumda
BM: Myanmar'da ülke içinde yaklaşık 2 milyon kişi yerinden edilmiş durumda

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi