• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Yenilenebilir enerji ve akıllı şebeke teknolojilerine odaklanıldı
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 27 Aralık 2024 - 11:12
Güncelleme: 27 Aralık 2024 - 11:47

Yenilenebilir enerji ve akıllı şebeke teknolojilerine odaklanıldı

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, 4. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. 2023 yılındaki çalışmalarını kapsayan raporu değerlendiren OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Özellikle yenilenebilir enerji ve akıllı şebeke teknolojilerine yaptığımız yatırımlarla sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmaya odaklandık." dedi.

Bilim ve Teknoloji
27 Aralık 2024 - 11:12
Güncelleme: 27 Aralık 2024 - 11:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yenilenebilir enerji ve akıllı şebeke teknolojilerine odaklanıldı
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, 4. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. 2023 yılındaki çalışmalarını kapsayan raporu değerlendiren OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Özellikle yenilenebilir enerji ve akıllı şebeke teknolojilerine yaptığımız yatırımlarla sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmaya odaklandık." dedi.

OEDAŞ bu dönemde gerçekleştirdiği akıllı şebeke dönüşümleri ile 16,48 ton karbondioksit eş değerinde emisyon azaltımı sağlarken yaklaşık 10 bin ton atığı da ekonomiye kazandırdı. Şirket ayrıca raporun kapsadığı dönemde bakım yaptığı hat uzunluğunu bir önceki döneme göre yüzde 113 artırarak plansız elektrik kesintilerini yüzde 15 azalttı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 2023 yılındaki ekonomik, çevresel ve sosyal performansını kapsayan 4. Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. OEDAŞ'ın kurum değerlerini ve sürdürülebilirlik vizyonunu içeren rapor, şirketin bu alandaki çalışmalarını ve hedeflerini kapsıyor.

Fuat Celepci: "Çevresel sorumluluk ve yenilikçiliği önceliğimiz olarak görüyoruz"

Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını değerlendiren OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Ülkemizdeki elektrik dağıtım sektöründe önemli bir oyuncu olarak, güvenilir enerji sağlama görevimizi yerine getirirken çevresel sorumluluğu ve yenilikçiliği de temel önceliklerimiz arasında görüyoruz. Bu kapsamda 2023 yılında özellikle yenilenebilir enerji ve akıllı şebeke teknolojilerine yaptığımız yatırımlarla sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmaya odaklandık. Bölgemizde geçmişten bugüne yaptığımız şebeke modernizasyonları ile dağıtım kayıp oranlarını EPDK hedeflerinin altında tutmayı başardık. Öte yandan faaliyet bölgemizde kritik habitat haritalama, biyoçeşitlilik değerlendirmeleri, iklim değişikliği kırılganlık ve yangın riski analizleri yaparak biyoçeşitlilik ve iklim değişikliği konularına odaklandık. Bu girişimler, 2030 yılına kadar operasyonlarımızda net sıfır emisyon ve 2040 yılına kadar tüm değer zincirimizde net sıfır emisyon hedefimize ulaşma yolunda kritik rol üstleniyor. 2020 yılından bu yana olduğu gibi bundan sonra da tüm bu süreci, şeffaflık ilkemiz doğrultusunda her yıl yayımladığımız sürdürülebilirlik raporumuzla kamuoyuna ve tüm paydaşlarımıza açıklamayı sürdüreceğiz." dedi.

Celepci ayrıca sokak hayvanlarını ve göçmen kuşları kapsayan 'Can Dostlar' ve enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik eden 'Enerjimiz Eşit' gibi projeler ile ana faaliyet alanlarının yanı sıra sosyal değer oluşturmaya önem verdiklerini de dile getirdi. 2019 yılında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'ni başlatan OEDAŞ, 2023 yıl sonu itibarıyla kadın çalışan oranını beyaz yakada yüzde 35, yönetici kadrosunda yüzde 19'a yükseltti.

Altyapının modernizasyonu yapıldı

Rapora göre OEDAŞ 2023 yılında beş ildeki toplam 2 milyon 50 bin abonesine 53 bin 598 km faal dağıtım hattı ile 6.731 GWh net enerji dağıtımı gerçekleştirdi. Elektrik dağıtım altyapısını modernize etmek, genişletmek ve bakım-onarım çalışmalarını yürütmek için 831 milyon TL değerinde yatırım yapan OEDAŞ, Ar-Ge projelerine de 19,7 milyon TL bütçe ayırdı. Bu dönemde bakım yapılan hat uzunluğu bir önceki döneme göre yüzde 113 artırılarak plansız elektrik kesintileri yüzde 15 oranında azaltıldı.

Yaklaşık 10 bin ton atık ekonomiye kazandırıldı

Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını aralıksız sürdüren OEDAŞ, 2023 yılında da 'İklim Değişikliği Kırılganlık Değerlendirilmesi ve Dayanıklılık Stratejileri', 'Habitat Değerlendirme ve Haritalama Projesi', 'Biyoçeşitlilik Yönetim ve İzleme Planı' ve 'Biyoçeşitlilik Eylem Planı' gibi çalışmalara imza attı. Türkiye'de CDP (Carbon Disclosure Project) aracılığıyla sera gazı emisyonları ve iklim değişikliği stratejilerini açıklayan ilk elektrik dağıtım şirketi olan OEDAŞ bu dönemde gerçekleştirdiği akıllı şebeke dönüşümleri ile 16,48 ton karbondioksit eş değerinde emisyon azaltımı sağladı. Sıfır Atık Projesi kapsamında da döngüsel ekonomi ve kaynak verimliliğini dikkate alan şirket, 2023 yılı boyunca 2.504 kg cam, 4.333 kg kağıt, 68 kg metal, 1.553 kg plastik, 1.452 kg karışık atık ve 23 kg atık pil olmak üzere toplam 9.933 kg değerlendirilebilir nitelikli atığı ekonomiye kazandırdı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Erzincan'da öğrenciler bilim fuarında projelerini sergiledi
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
Meslek lisesi öğrencilerinin projeleri görücüye çıktı
7 ülke, tek hedef
7 ülke, tek hedef
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Yıldırım'da gençlik ve teknoloji buluşması
Son Haberler
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik destek
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik...
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu açıklaması
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu...
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları sualtı teknolojisiyle görüntülendi
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları...
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını...
Antalya'da bir yılda 7 bin 958 vatandaş mobil kuaförden hizmet aldı
Antalya'da bir yılda 7 bin 958 vatandaş mobil kuaförden hizmet aldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi