• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yenilenebilir enerjiyle hem çevreye hem ekonomiye katkı
Genel
Yayınlanma: 24 Ağustos 2023 - 12:12
Güncelleme: 24 Ağustos 2023 - 12:14

Yenilenebilir enerjiyle hem çevreye hem ekonomiye katkı

Dünyada her geçen gün etkisini gösteren kuraklık, enerji ve döviz piyasalarındaki hareketliliğin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimi artırdığı ifade edilirken sektör temsilcileri: "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yenilenebilir enerjiye rağbet söz konusu. Ekonomiye sağladığımız katkının yanı sıra çevreye sağladığımız katkı da bu işin diğer bir önemli kısmı. Anadolu'nun birçok yerinde güneş ve rüzgar enerjisiyle ilgili birçok

Genel
24 Ağustos 2023 - 12:12
Güncelleme: 24 Ağustos 2023 - 12:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dünyada her geçen gün etkisini gösteren kuraklık, enerji ve döviz piyasalarındaki hareketliliğin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimi artırdığı ifade edilirken sektör temsilcileri: "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yenilenebilir enerjiye rağbet söz konusu. Ekonomiye sağladığımız katkının yanı sıra çevreye sağladığımız katkı da bu işin diğer bir önemli kısmı. Anadolu'nun birçok yerinde güneş ve rüzgar enerjisiyle ilgili birçok çalışmayı görüyoruz. Biz ilk defa halkın bu enerji şirketlerine ortak olabileceği, yapılan santrallerden para kazanabilecekleri bir oluşumuz. E-devlet platformuna da yansımak kaydıyla resmi yollarla da kişi kendisinin kayıt yapıldığını gözlemleyebiliyor" ifadelerine yer verdi.

Dünyada her geçen gün etkisini gösteren kuraklık, enerji ve döviz piyasalarındaki hareketlilik gibi konular tedarik sıkıntılarına neden olurken uzmanlar, alternatif enerji kaynaklarına yönelik ilginin de arttığını belirtiyor. Dünya genelinde yaşanan iklimsel sıkıntıların yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin kullanımını gerekli kıldığına dikkat çekilirken, güneş, rüzgar gibi enerji kaynaklarının hava kirliliğinin, karbon emisyonunun azaltılmasının yanı sıra çevre dostu bir enerji tüketimi oluşturduğunu ifade ediliyor. Bu çerçevede yeni nesil GES enerji projesiyle yola çıktıklarını söyleyen Katılım Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Şavlı, tescilli olarak endüstriyel bazda elektrik üretimini sağlayarak vatandaşların da ortak olabileceği bir sistemle üretilen elektriğin satıldığını ifade etti. Gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakabilmek adına yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının büyük önem taşıdığını ve Türkiye'nin elektrik kapasitesinde güneşin payının her geçen gün arttığına dikkat çeken Şavlı, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yenilenebilir enerjiye bir rağbet söz konusu. Şu anda Muğla ve Antalya olmak üzere 2 noktada santralimiz halihazırda çalışıyor. Yeni planlamalarımız çerçevesinde Afyon, Konya ve Çorum illerinde yeni santrallerimizi devreye alacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişim halindeyiz, yenilenebilir enerji olduğu için bu hususla ilgili devletimizin tahsis ettiği araziler var. Ayrıca Ticaret ve Enerji Bakanlığı'na bağlı olduğumuz için 3 bakanlıkla şu an iletişim halindeyiz. Mevcut kapasitemizin yaklaşık 50 kat daha üzerine çıkmayı planlıyoruz ve bu süreç yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Elektriği endüstriyel bazlı üretip halkın sattığı ilk projeyiz, vatandaşlarımız bize 724 ulaşabilirler. Biz yüzde 93 kadın istihdamıyla çalışarak kendimizi mutlu hissediyoruz, çok da önem veriyoruz. Ülkemizde daha önceki yıllarda kanayan bir husus olması ve kadın istihdamına çok önem verdiğimiz için bünyemizde ağırlıklı olarak kadın arkadaşlarımızı çalıştırmaya gayret ediyoruz. Markamız ve logomuzla beraber tescillendik, geçtiğimiz haftalarda tescil belgemiz de çıktı. Türkiye çapında tescilli bir marka haline geldik. Buna benzer projelerde de özellikle yatırımcıların daha dikkatli olması özellikle tescil almış firmaları tercih etmeleri bizim için önemli bir ayrıntı" dedi.

"Ekonomik katkının yanı sıra çevreye katkı da bu işin diğer önemli kısmı"

Projelerde ekonomik katkıların yanı sıra çevreye yönelik sürdürülebilir katkının da büyük önem taşıdığını ve çalışmalarını bu yönde devam ettirdiklerini söyleyen Şavlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde elektrikli otomobillerin yaygınlaşması artık günbegün hızlı bir şekilde ilerliyor. Biz de bu anlamda elektrikli otomobillerin şarj istasyonu hususunda bir yapılanma içine girdik. Önümüzdeki aylarda Türkiye'nin birçok noktasında artık bizim şarj istasyonlarımızı görmüş olacağız. Yaklaşık 6-7 aydır Avrupa pazarında tüm fuarlara katılmaya çalıştık. Önemli ölçüde de fuarlarda stantlarımızla beraber Avrupa'da yaşayan yurttaşlarımıza ve yabancı yatırımcılara kendimizi bir şekilde ifade etmeye çalıştık. Tabi ki bu yeterli mi değil, bununla alakalı Orta Doğu'da 22 Arap ülkesinin katılacağı çok önemli, büyük bir foruma ana sponsor olarak katılıyoruz ve buradaki Arap ülkelerinin tamamının yenilenebilir enerjiye ülkemizde yapacakları yatırımla alakalı ön ayak olmak için bu sponsorluk bizim için önemli. Ekonomiye sağladığımız katkının yanı sıra çevreye sağladığımız katkı da bu işin diğer bir önemli kısmı. Anadolu'nun birçok yerinde güneş ve rüzgar enerjisiyle ilgili birçok çalışmayı görüyoruz. Bunları genellikle şirketler kendi bünyelerinde gerçekleştirirler ama biz ilk defa halkın bu enerji şirketlerine ortak olabileceği yani bunu bir borsa yoluyla değil de fiziken ortak olabilecekleri ve bu enerji şirketlerinin yapmış oldukları santrallerden para kazanabilecekleri bir oluşumuz. E-devlet platformuna da yansımak kaydıyla resmi yollarla da kişi kendisinin kayıt yapıldığını gözlemleyebiliyor"


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Şehirlerarası otobüs terminalinde 'fiyat' denetimi
Şehirlerarası otobüs terminalinde 'fiyat' denetimi
Siverek Spor Lisesi kız voleybol takımı şampiyon
Siverek Spor Lisesi kız voleybol takımı şampiyon
MSKÜ'lü genç yazarın kaleminden duygu dolu ilk eser
MSKÜ'lü genç yazarın kaleminden duygu dolu ilk eser
Geleneksel tomurcuk şenliğinde öğrenciler doyasıya eğlendi
Geleneksel tomurcuk şenliğinde öğrenciler doyasıya eğlendi
Alaşehir'in güçlü bilekleri Konya'da kürsüye çıktı
Alaşehir'in güçlü bilekleri Konya'da kürsüye çıktı
Yunan kanalı ERT'nin spikerinin yangında ölen göçmenlerle ilgili yorumu tepki çekti
Yunan kanalı ERT'nin spikerinin yangında ölen göçmenlerle ilgili yorumu tepki çekti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi