• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Yıldırım'a bir ödül daha
Çevre
Yayınlanma: 18 Mayıs 2022 - 13:27
Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 13:31

Yıldırım'a bir ödül daha

Yıldırım Belediyesi, 'Yıldırım Çevre Müfettişlerini Arıyor' projesiyle Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, 'Çocuk Dostu Şehirler Proje ve Fikir Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

Çevre
18 Mayıs 2022 - 13:27
Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 13:31
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yıldırım'a bir ödül daha
Yıldırım Belediyesi, 'Yıldırım Çevre Müfettişlerini Arıyor' projesiyle Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, 'Çocuk Dostu Şehirler Proje ve Fikir Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Çocuk Dostu Şehirler Proje ve Fikir Yarışması' sonuçları açıklandı. Yarışmaya 'Yıldırım Çevre Müfettişlerini Arıyor' projesiyle katılan Yıldırım Belediyesi, 'Çocuk Dostu Şehirler' kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödülü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in elinden alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu ödülü Yıldırım'ın geleceği olan çocuklar adına aldığını ifade etti.

'Yıldırım Çevre Müfettişlerini Arıyor' projesiyle 11-15 yaş aralığındaki çocuklara çevre bilincini oluşturmak ve böylelikle yaşadıkları çevreye karşı daha duyarlı ve çevre sorununun iyileştirilmesi için çaba sarf eden bir gençlik oluşturulmasını hedeflediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Projemiz ile Yıldırım ilçemizdeki çocuklara çevre duyarlılığı kazandırılmasına, temiz mahalle, temiz ve sağlıklı, yaşanabilir bir çevre bilinci yerleştirilmesine ve dolaylı olarak mahallede yaşayan vatandaşlarımızda da çevre duyarlılığı bilinci oluşturulmasına, sıfır atık konusunda bilinçlendirilmelerine, geri dönüşüme katkı sağlamak konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlanmış olacaktır" dedi.

Çevre Mühendisleri tarafından verilen 'Sıfır Atık' eğitimi ile Yıldırım'ın her mahallesinden seçilen toplamda 100 çevre müfettişi çocuğa proje çerçevesinde tablet, çevre müfettişi kimliği, rozet, yelek ve şapka hediye edileceğini ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, "Çevre gönüllüsü çocuklarımız verilen görev çerçevesinde, çevreye çöp atanları, ağaçlara ve bitkilere zarar verenleri, kağıt, teneke, cam, plastik ve pil gibi geri dönüşümü olan maddeleri geri dönüşüm kutusuna atmayanları, su kaynaklarını kirletenleri, yeşil alanları korumayanları, su ve elektrik israfı yapanları, hayvanlara zarar verenleri takip ederek belediyemiz tarafından onlara verilen tabletlerle fotoğraflayarak bizimle kurulacak olan yazılım programı üzerinden paylaşacaklar. Bu sistem üzerinden gelen talep şikâyet ve öneriler Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde kurulacak olan ekip tarafından günlük olarak kontrol edilecek gerekli önlemler alınacak talepler yapılacak ve şikâyetler doğrultusunda uyarılar yapılacaktır. Projemiz ile ayrıca çocuklara çöp toplatmak değil çöp atmamayı öğretmek hedeflenmektedir. Yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle de çocuklarımızda çevre bilinci oluşmasına katkı sağlanmış olacaktır. Geleceğimiz ve ülkemiz için çevreye duyarlı, bilinçli nesiller yetiştirmek adına yaptığımız proje ile çocuklarımız ayrıca kendi kararlarını kendileri almış olacaklar, biz de belediye olarak 3 ayda bir belediyemizin meclis salonunda yapacağımız çevre dostu çocuk meclisi ile alınan kararları uygulayıp çocukların yönetime katılmalarını sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Batı Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Van Gölü üzerinde gökkuşağı manzarası mest etti
Amasya'da köy yolunda heyelan
Amasya'da köy yolunda heyelan
Bozköy yolunda 'obruk' oluştu
Bozköy yolunda 'obruk' oluştu
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
Gençler bilgileriyle kıyasıya yarıştı
Gençler bilgileriyle kıyasıya yarıştı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi