• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yoğurt kovası ve dil çubukları kullanarak ördükleri atkı ve bereleri depremzede öğrencilere gönderecekler
Genel
Yayınlanma: 16 Mart 2023 - 10:51

Yoğurt kovası ve dil çubukları kullanarak ördükleri atkı ve bereleri depremzede öğrencilere gönderecekler

Tekirdağ'da bir ilkokulun öğrencileri depremzedeler için yoğurt kovası ve dil çubukları kullanarak atkı ve bere örüyor - Öğrenci Miraç Ayvaz: - "Kışın ısınsınlar diye onlar için atkı ördük. Onlara atkı, bere göndereceğimiz için mutlu oluyorum. Bunu karşılık beklemeden, kendilerini yalnız hissetmesinler diye yapıyoruz"

Genel
16 Mart 2023 - 10:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tekirdağ'da bir ilkokulun öğrencileri, yoğurt kovalarına yapıştırılan ağız muayene çubuklarına (dil çubukları) ilmek atarak ördükleri bere ve atkıları, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen akranlarına gönderecek.

Pınarça İlkokulu idarecileri, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgedeki insanlara yardımcı olmak için "Yalnız Değilsiniz" temasıyla çalışma başlattı.

Sınıf öğretmeni Nurcan Koşar Akgül, öğrencilerine, yoğurt kovalarının etrafına aralıklarla dikine yapıştırılan, doktorların ağız muayenesinde kullandığı tahta çubuklardan oluşan basit örgü aparatıyla tığ kullanmadan, ilmek atarak örgü örmeyi öğretti.

Boş zamanlarında ve evlerinde örgülerine devam eden öğrencilere aileleri de katıldı.

Öğrenciler, depremzedelere gönderilecek atkı ve berelerin yanına akranlarına destek olduklarını ve duygularını ifade ettikleri notlar yerleştirdi.

Sınıf öğretmeni Nurcan Koşar Akgül, AA muhabirine, depremzedeler için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilerinin de depremzedeler için iyilik yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Akgül, "Ara tatilden sonra çocuklarla kavuşunca depremzedeler için neler yapabiliriz diye konuştuk. Çünkü bizler gibi çocuklar da depremden etkilenmişti. Depremzedelerin hayatına dokunabileceğimiz, onlara yalnız olmadıklarını hissettirecek bir şey yapmaya karar verdik. İlk olarak sınıfımızın ortak kumbarasını depremzedelere bağışladık." dedi.

Akgül, öğrencilerin de içinde olacağı bir çalışma yapmayı düşündüklerini dile getirerek "Atkı ve bere örmeye karar verdik. Bunun için velilerden de destek aldık. Çocuklarla atık kutuları değerlendirdik. Kutuları örgü için dizayn ettik ve atkı, bere örmeye başladık. İlk başta öğrenciler zorlansa da bunun güzel bir amaca ulaşacağı için keyifle yapmaya başladılar. İlk olarak sınıfımızda başladık ama bunu bütün okula yayarak devam edeceğiz. Oradaki çocuklar yalnız değiller. Bizler onların acılarını paylaşıyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Miraç Ayvaz da ördüğü atkı ve berelerin depremzede çocukları ısıtacağı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Ayvaz, akranları için elinden geleni yapmaya çalıştığını aktararak "Depremler hepimizi derinden etkiledi. Bizim de çorbada tuzumuz bulunsun diye bir şeyler yapmaya başladık. Top almak için biriktirdiğimiz parayı bağışladık. Bununla yetinmeyip kışın ısınsınlar diye onlar için atkı ördük. Onlara atkı, bere göndereceğimiz için mutlu oluyorum. Bunu karşılık beklemeden, kendilerini yalnız hissetmesinler diye yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Hilal Ayvaz ise depremin kendilerinin başlarına da gelebileceğini vurgulayarak "Depremzedeler için atkı, bere örmek bizleri mutlu ediyor. Atkı ve berelerin yanına notlar da yazıp koyduk. Atkıların ulaşacağı kişilerin de bizlere mektup yazıp duygularını ifade etmelerini isterim." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Yeminli ve serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavlarının tarihleri güncellendi
Yeminli ve serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavlarının tarihleri güncellendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi