• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Yol çilesi devlet-vatandaş dayanışmasıyla sona eriyor
Çevre
Yayınlanma: 03 Ağustos 2026 - 09:19
Güncelleme: 03 Ağustos 2026 - 09:54

Yol çilesi devlet-vatandaş dayanışmasıyla sona eriyor

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Taşlık köyü Keçeoğlu Mahallesi'nde yaklaşık 40 hanenin yıllardır yaşadığı ulaşım sorunu, devlet ile vatandaşın el ele vermesiyle çözüme kavuşuyor. Yaklaşık 25 yıl önce açılan ancak bozuk zemini nedeniyle hiçbir sürücünün kullanamadığı 500 metrelik yol, hayırsever vatandaşların çimento desteği, Giresun İl Özel İdaresi'nin sağladığı çakıl ve mahalle sakinlerinin imece usulü işçiliğiyle betonlanmaya

Çevre
03 Ağustos 2026 - 09:19
Güncelleme: 03 Ağustos 2026 - 09:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yol çilesi devlet-vatandaş dayanışmasıyla sona eriyor
Giresun'un Görele ilçesine bağlı Taşlık köyü Keçeoğlu Mahallesi'nde yaklaşık 40 hanenin yıllardır yaşadığı ulaşım sorunu, devlet ile vatandaşın el ele vermesiyle çözüme kavuşuyor. Yaklaşık 25 yıl önce açılan ancak bozuk zemini nedeniyle hiçbir sürücünün kullanamadığı 500 metrelik yol, hayırsever vatandaşların çimento desteği, Giresun İl Özel İdaresi'nin sağladığı çakıl ve mahalle sakinlerinin imece usulü işçiliğiyle betonlanmaya başlandı.

Yıllardır ambulansların ulaşmakta güçlük çektiği, vatandaşların yüklerini sırtlarında taşımak zorunda kaldığı Taşlık köyü Keçeoğlu Mahallesi'nde başlatılan çalışma, devlet-vatandaş iş birliğinin örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Yaklaşık 25 yıl önce açılan ancak bozuk zemini nedeniyle kullanılmayan 500 metrelik yol, hayırsever vatandaşların çimento desteği, Giresun İl Özel İdaresi'nin sağladığı çakıl ve mahalle sakinlerinin imece usulü işçiliğiyle betonlanmaya başlandı.

"Artık ambulans da, itfaiye de rahatlıkla ulaşabilecek"

Taşlık köyünün muhtarı Önder Fison, Keçeoğlu Mahallesi'nin uzun yıllardır çözüm bekleyen bir yol sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirterek, yürütülen çalışmanın tamamen dayanışma ruhuyla hayata geçirildiğini söyledi. Mahallede yaklaşık 35-40 hanenin bulunduğunu ifade eden Fison, "Yolumuz yıllar önce açılmıştı ancak ambulansın girip çıkması bile büyük zorluk oluşturuyordu. Şimdi altyapısını hazırlıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde en sağlam şekilde betonlayacağız. Çalışma tamamlandığında ambulans da, itfaiye de mahallemize rahatlıkla ulaşabilecek" dedi.

Çalışmanın kamu ile vatandaşın ortak katkısıyla yürütüldüğünü belirten Fison, "Çimentomuzu hayırsever mahalle sakinlerimiz temin ediyor. Çakılımızı ise İl Özel İdaremiz gönderiyor, mahalle sakinlerimizde kadınıyla erkeğiyle 7'den 70'e el işçiliğiyle betonu döküyoruz. Burada devlet-vatandaş iş birliğinin en güzel örneği sergileniyor" ifadelerini kullandı.

"Yıllardır beklenen hizmet, imece kültürüyle hayata geçiyor"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Keçe ise, yolun yaklaşık 25 yıldır aynı durumda olduğunu belirterek "Yol yapıldığından bu yana bu haldeydi. Aradan geçen yıllarda herhangi bir çalışma yapılmadı. Bugün ise köylümüz birlik oldu. Çakılımızı Özel İdare sağladı, çimentomuzu hayırsever iş insanımız Hamit Keçe aldı. İşçiliğini de mahalle sakinleri olarak bizler yapıyoruz. Herkes elinden gelen katkıyı sunuyor. Devletimizin desteğiyle, köylümüzün emeği birleşince bu hizmet ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

"Hastalar battaniyeyle taşındı, çocuklar okula ulaşmakta zorlandı"

Mahalle sakinlerinden Zeki Keçe, yıllardır yaşadıkları ulaşım sıkıntısının günlük yaşamı etkilediğini ifade ederek, "20-25 yıldır aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Hastalarımızı zaman zaman battaniye üzerinde patika yoldan taşımak zorunda kaldık. Ambulansın gelemediği günler oldu. Çocuklarımız okula gidip gelirken büyük zorluk yaşadı. Ben de bu nedenle bir dönem Görele ilçe merkezine taşınmak zorunda kaldım. Şimdi birlik ve beraberlik içinde yolumuzu yapıyoruz. Herkes gücü yettiğince katkı veriyor. Bu dayanışma sayesinde yıllardır beklediğimiz hizmete kavuşuyoruz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aynı bahçede hem çağla hem hasatlık kayısı şaşırttı
Aynı bahçede hem çağla hem hasatlık kayısı şaşırttı
Tekirdağ'da çevreyi kirleten işletmelere 4,8 milyon TL ceza
Tekirdağ'da çevreyi kirleten işletmelere 4,8 milyon TL ceza
Sultanhisar'da ova yollarında bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
Sultanhisar'da ova yollarında bakım ve onarım çalışmaları sürüyor
Mimarlar Odası Başkanı Şahin: "Ormanlarımızı alevler kadar ihmaller de yakıyor"
Mimarlar Odası Başkanı Şahin: "Ormanlarımızı alevler kadar ihmaller de yakıyor"
Son Haberler
Yılların simitçisi esnaflığın zor yönlerini anlattı
Yılların simitçisi esnaflığın zor yönlerini anlattı
Şanlıurfa'da 12 kilo altın ile 2 milyon TL'yi gasp eden zanlılar tutuklandı
Şanlıurfa'da 12 kilo altın ile 2 milyon TL'yi gasp eden zanlılar...
Aynı bahçede hem çağla hem hasatlık kayısı şaşırttı
Aynı bahçede hem çağla hem hasatlık kayısı şaşırttı
Çölyak hastalarına glütensiz yaşam eğitimi
Çölyak hastalarına glütensiz yaşam eğitimi
Antalya'da 15 bin 184 uyuşturucu hap ele geçirildi
Antalya'da 15 bin 184 uyuşturucu hap ele geçirildi
Bodrum katta çıkan yangın korkuttu
Bodrum katta çıkan yangın korkuttu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi