• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Yücelik'ten net hedefler: "Yeşil Dönüşüm, Verimlilik, Milli Adımlar"
Çevre
Yayınlanma: 22 Kasım 2023 - 16:51

Yücelik'ten net hedefler: "Yeşil Dönüşüm, Verimlilik, Milli Adımlar"

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Hazır Beton Fuarı ve Kongresi açılışında, beton ve çimento sektöründe kalitenin önemi, sektörün çevreci dönüşümü ve milli adımlar hakkında konuştu.

Çevre
22 Kasım 2023 - 16:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yücelik'ten net hedefler: "Yeşil Dönüşüm, Verimlilik, Milli Adımlar"
TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Hazır Beton Fuarı ve Kongresi açılışında, beton ve çimento sektöründe kalitenin önemi, sektörün çevreci dönüşümü ve milli adımlar hakkında konuştu.

Türkiye Hazır Beton Birliğinin Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir onuruna düzenlediği BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi gerçekleştirildi. BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi açılış konuşmasını TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Başkanı ve Aşkale Çimento İcra Kurulu Başkanı Fatih Yücelik yaptı.

"Sektörümüz güçlenerek büyüyor"

Yücelik konuşmasına Çimento ve Beton sektöründe kalitenin önemine deprem vurgusu yaparak başladı. Yücelik "Hatalı veya eksik girdiyle yapılacak üretim ufak bir depremde bile binlerce insanın hayatına sebep olurken, doğru ve kaliteli üretim yüzbinlerce canı kurtarabilmektedir. Acısını hala hissettiğimiz 6 Şubat Felaketi de bunu bizlere göstermiştir." ifadeleriyle sektörün kalite ve güvenlik hassasiyetini dile getirdi. Sektörün 77 fabrika ile geçen yıla oranla üretimde yüzde 10, satışta yüzde 20 büyüdüğünü belirten Yücelik, Türkiye'nin sektörde Avrupa lideri, dünyanın ise 5. büyük üreticisi konumunda olduğunu ifade etti.

Yeşil dönüşüm ve enerji verimliliği

Düşük karbonlu üretimde öncü sektör olmak için çalışıldığını vurgulayan Yücelik " Yeşil dönüşümle uygun alternatif yakıt ve hammadde kullanımı ile dijitalleşme gibi önemli konular üzerinde yoğunlaşıyoruz. Emisyon azaltımı amacıyla sektör olarak alternatif yakıt kullanımına büyük önem veriyoruz. Hesaplarımıza göre 2022 yılında 1.6 milyon ton atık kullanarak enerji ihtiyacımızın yüzde 10.1'ini alternatif yakıttan elde ettik. Bu sayede 850 bin ton eşdeğerinde petrokok tasarrufu sağlanmış oldu. Düşük karbonlu üretime yönelik geliştirilen projelere katkı verip bir parçası olmaya çalışıyoruz. Böylece Türkiye'nin 2053 sıfır emisyon hedefi yolunda büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Milli adım: Beton yollar

Konuşmasında beton yolların avantajlarından bahseden Fatih Yücelik, söz konusu avantajları; alternatiflerine göre çok daha uzun ömürlü ve ekonomik olması, düşük bakım onarım gerekliliği ve daha yüksek dayanıklılık biçiminde özetledi. Konu hakkında Yücelik "Bugün beton yolların alternatifi olan yol tiplerinde ithal bir ürün olan bitüm bağlayıcı olarak kullanılmaktadır. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın birim fiyatlarına baktığımızda 2016 yılından itibaren bitüm, çimentodan tam 3.6 kat fazla artış göstermiştir. İthalatı sebebiyle dışa bağımlı olduğumuz ve dış ticaret açığımızı arttıran bitüm yerine, yerli üretimiyle dünyanın süper gücü olduğumuz çimento sayesinde beton yollara ağırlık vermemizin ne denli önemli olduğu görülmektedir. Beton yolların ana malzemesi üretimi tamamen yerli ve milli kaynaklara dayanan çimento olduğu için beton yolların daha yaygın kullanımıyla yerli ve milli ekonomi desteklenecek, ülkemizin mali kaynakları dışarıya gitmeyecektir." sözleriyle beton yolların önemini vurguladı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karakoçan lalesini koparana 700 bin lira ceza
Karakoçan lalesini koparana 700 bin lira ceza
Patnos'ta çevreyi kirletenlere geçit yok
Patnos'ta çevreyi kirletenlere geçit yok
Hisarcık köylerinde altyapı hamlesi başlatıldı
Hisarcık köylerinde altyapı hamlesi başlatıldı
Çaybaşı'nda tamamlanan yol çalışmaları vatandaşı memnun etti
Çaybaşı'nda tamamlanan yol çalışmaları vatandaşı memnun etti
Son Haberler
Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
Kaymakam Dalak'tan üreticiye destek
Kaymakam Dalak'tan üreticiye destek
Kesinleşmiş 7 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Kesinleşmiş 7 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
MSB: "Deniz Yetki Alanları Kanunu çalışması denizlerimizdeki yetki alanlarımızdaki sorumlulukları belirleyecek çerçeve bir yasa niteliğindedir"
MSB: "Deniz Yetki Alanları Kanunu çalışması denizlerimizdeki...
Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden İsrail ve AB'ye Gazze konusunda sert eleştiri
Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden İsrail ve AB'ye Gazze konusunda sert eleştiri

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi