• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Yunanistan'dan destek sürüyor; 37 kişilik profesyonel ekip Türkiye'de
Genel
Yayınlanma: 11 Şubat 2023 - 20:23
Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 20:23

Yunanistan'dan destek sürüyor; 37 kişilik profesyonel ekip Türkiye'de

Genel
11 Şubat 2023 - 20:23
Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 20:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yunanistan'dan destek sürüyor; 37 kişilik profesyonel ekip Türkiye'de

 KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6'lı depremlerden zarar gören vatandaşlar için Yunanistan'dan yardım ve destekler sürüyor. 37 kişilik profesyonel ekip, arama- kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısından yurda giriş yaptı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım ekiplerini Türkiye'ye gönderen Yunanistan, şimdi ise Yunan Dış İşleri Bakanlığı'nın talimatıyla Atina'dan gönderdiği 37 kişilik profesyonel ekibini Türkiye'ye gönderdi. Arama- kurtarma ekiplerinin yanı sıra tam donanımlı 1 ambulans, tam donanımlı 6 arama- kurtarma araçları ile enkaz bölgelerinde kullanacakları eğitimli hassas burunlu 'Sugar' isimli köpekle, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısından yurda giriş yaptı. Kahramanmaraş'a gidecekleri ve oradaki arama- kurtarma çalışmalarına katılacakları öğrenilen Yunan ekibinin, sonrasındaki ise enkaz kaldırma çalışmalarına da destek verecekleri öğrenildi. AFAD'ın koordinasyonunda depremzedeleri göçüklerin altından çıkarma çalışmalarına katılacak olan Yunanistan Ellines Dıasostes Rescue Gr uluslararası kuruluşunun ekip lideri Aslanidis Babis ile Epomea Gönüllü Arama Kurtarma kuruluşunun lideri Romeliotis George gazetecilere yaptıkları açıklamada, asrın felaketi olarak niteledikleri Türkiye'deki her iki deprem nedeniyle sonsuz bir üzüntü içinde olduklarını belirttiler.

'İNSANLARI ÇIKARACAĞIMIZA YÖNELİK UMUTLARIMIZ VAR'

Epomea Gönüllü Arama Kurtarma kuruluşunun lideri Romeliotis George, amaçların enkaz altında bir tane bile olsa insanı canlı olarak çıkartabilmek olduğunun altını çizerek, "Yunanistan'dan çıktık ve 35 kişilik ekiple geldik. Selanik'ten üç gün önce yola çıkan bir ekibiz. Bütün amacımız Türkiye'deki deprem bölgesinde süren arama kurtarma çalışmalarına destek vermek ve süren çalışmalara yardımcı olmak. Gerçekten deprem bölgesindeki şartlar oldukça zor ama bizim halen daha enkazların altından canlı olarak insanları çıkaracağımıza yönelik umutlarımız var. Burada Avrupalı arkadaşlarımız da var. Kahramanmaraş'a bizden önce giden Yunanistan ekibiyle birlikte entegre olarak çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

'EKİBİMİZİN İÇİNDE SAĞLIKÇI ARKADAŞLARIMIZ DA VAR'

Yunanistan Ellines Dıasostes Rescue Gr'nin ekip lideri Aslanidis Babis ise "Biz bir AB ülkeleri organizasyonunun üyesiyiz. Tüm amacımız az önce arkadaşımın da söylediği gibi ekibimizle birlikte bir tane bile olsa insanı canlı olarak enkazların altından çıkarıp, canını kurtarabilmektir. Biz kendi ekiplerimizle geldik. Kendimize ait seyyar mutfaklarımız var, tedarikli geldik. Ekibimizin içinde sağlıkçı arkadaşlarımız da var. Bu yüzden de enkaz altında ulaşabileceğimiz insanlara acil tıbbi müdahale edebilme durumumuz olabilecek" diye konuştu.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu açıklaması
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu...
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları sualtı teknolojisiyle görüntülendi
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları...
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını...
Bakan Göktaş: "Yapılan atamalarla kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı"
Bakan Göktaş: "Yapılan atamalarla kamuda görev yapan engelli...
İSTANBUL –DEPREMDE YARALANAN 51 KİŞİ DAHA İSTANBUL'A GETİRİLDİ
İSTANBUL –DEPREMDE YARALANAN 51 KİŞİ DAHA İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi