• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Yunus Emre vefatının 705'nci yılında anıldı
Yaşam
Yayınlanma: 06 Mayıs 2026 - 14:16
Güncelleme: 06 Mayıs 2026 - 15:08

Yunus Emre vefatının 705'nci yılında anıldı

Eskişehir'de büyük mutasavvıf Yunus Emre vefatının 705'nci yıl dönümünde tören ile anıldı.

Yaşam
06 Mayıs 2026 - 14:16
Güncelleme: 06 Mayıs 2026 - 15:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yunus Emre vefatının 705'nci yılında anıldı
Eskişehir'de büyük mutasavvıf Yunus Emre vefatının 705'nci yıl dönümünde tören ile anıldı.

Anma töreni, Yunus Kültür ve Sanat Haftası kapsamında Mihalıççık ilçesinde bulunan Yunus Emre Türbesi'nde gerçekleştirildi. Program, Eskişehir valisi Erdinç Yılmaz'ın türbede bulunan mezarlara ziyaret etmesiyle başladı. Ardından anma töreni kapsamında Vali Yılmaz ve diğer protokol üyeleri konuşmalarını gerçekleştirdi. Şiir okunması ve yapılan müzik konserleri sonrasında Vali Yılmaz ve beraberindeki ekip etkinlik alanında yemek ve fidan dağıtımı yaptı.

Etkinlikte konuşan Vali Yılmaz, "Bugün burada, Anadolu irfanının en saf, en duru ve en gür sesinin huzurundayız. Eskişehir'imizin bağrından yetişen ve tüm insanlığın gönül tahtına oturan Yunus Emre, sadece bir şair değil; Türk kültür ve medeniyetinin sarsılmaz sütunlarından biridir. Türk medeniyeti Yunus gibi gönül erenlerinin çaldığı sevgi mayası ile kurulmuştur. Moğol istilalarının ve toplumsal kargaşaların yaşandığı 13. yüzyılda Yunus Emre; nefreti sevgiye, ayrılığı birliğe dönüştüren o muazzam irfanı Anadolu topraklarına nakşetmiştir. O, bu toprakları sadece coğrafi bir mekan olmaktan çıkarmış; birliği, dirliği ve kardeşliği yeniden inşa etmiş, üzerinde kardeşçe yaşanacak bir 'Hoşgörü Yurdu' haline getirmiştir" dedi.

"Yunus'un asırlar öncesinden gelen felsefesi, modern dünyanın karanlığına tutulmuş bir meşaledir"

Konuşmasına devam eden Vali Yılmaz, "Bugün dünyamız ne yazık ki savaşların, nefretin ve hoşgörüsüzlüğün kıskacındadır. İnsanlık, bir çıkış yolu, bir teselli aramaktadır. İşte tam bu noktada, Yunus'un asırlar öncesinden gelen felsefesi, modern dünyanın karanlığına tutulmuş bir meşaledir. O; "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz" diyerek, barışın formülünü en sade haliyle önümüze koymuştur. Yunus'a göre sevgi bir tercih değil, bir varoluş borcudur. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevmek; ırk, renk ve inanç ayrımı gözetmeksizin her bir canı mukaddes bilmektir. Onun felsefesinde kibir yoktur, ötekileştirme yoktur. Onun derdi yıkmak değil, yapmaktır, 'Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim' Bizler de bugün Eskişehir'den, Yunus'un huzurundan tüm dünyaya sesleniyoruz: İnsanlığın kurtuluşu gönüller yapmakta, birbirimize hoşgörüyle bakmakta, farklılıklarımızı zenginlik saymaktadır" ifadelerini kullandı.

Programa, Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Anadolu Üniversitesi Rektörü Yusuf Adıgüzel, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Eskişehir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve bir çok protokol üyesi katılım gösterdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kars'ta duygulandıran bayrak sevgisi: Aynı aileden iki kuşak, 7 yıl arayla valilik önünde Türk bayrağını öptü
Kars'ta duygulandıran bayrak sevgisi: Aynı aileden iki kuşak, 7 yıl arayla valilik önünde Türk bayrağını öptü
Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağının hasadı başladı
Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağının hasadı başladı
Aras Elektrik'ten Çat'a yeni hizmet binası
Aras Elektrik'ten Çat'a yeni hizmet binası
Atalay hukuk ve danışmanlık bürosu Erzurum'da hizmete açıldı
Atalay hukuk ve danışmanlık bürosu Erzurum'da hizmete açıldı
Son Haberler
Midelerinde uyuşturucu taşıyan 2 zanlı tutuklandı
Midelerinde uyuşturucu taşıyan 2 zanlı tutuklandı
Savcının "Kurumsal alımlarda elden para olmaz" sözlerine sanıktan "Bu açıdan hiç bakmadım" cevabı
Savcının "Kurumsal alımlarda elden para olmaz" sözlerine...
Darende'de yaralanan çocuk hava ambulansıyla Malatya'ya sevk edildi
Darende'de yaralanan çocuk hava ambulansıyla Malatya'ya sevk...
Türkiye'nin en büyük yangın söndürme helikopteri sahaya indi
Türkiye'nin en büyük yangın söndürme helikopteri sahaya indi
Bursa'da feci kaza: 3 yaralı
Bursa'da feci kaza: 3 yaralı
Bodrum'a kruvaziyer ile 274 yolcu geldi
Bodrum'a kruvaziyer ile 274 yolcu geldi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi