• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Yurt genelinde sıcaklıklar perşembe gününden itibaren artacak
Çevre
Yayınlanma: 29 Ocak 2024 - 18:49

Yurt genelinde sıcaklıklar perşembe gününden itibaren artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak perşembe gününden itibaren sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek" dedi.

Çevre
29 Ocak 2024 - 18:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak perşembe gününden itibaren sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada soğuk ve yağışlı sistemin yurt genelinde etkili olmaya devam ettiğini söyledi. Çelik, önümüzdeki 2 gün daha kuzeybatı ve güney bölgelerinde yağış olacağını belirterek, "Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor ancak perşembe gününden itibaren sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek. Sadece cuma günü için Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yağış var. Perşembeden hafta sonuna kadar önemli bir yağış yurt genelinde beklemiyoruz" diye konuştu.

6 günlük hava tahmini

Salı günü için Marmara Bölgesi genelinde, Orta Karadeniz'de, Orta ve Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış beklediklerini ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Onun dışında yağış beklentimiz yok. Bu yağışlar özellikle Marmara'da, İstanbul da dahil olmak üzere kuvvetli rüzgarla, poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Salı günü öğle saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi'nde yağışın yağmura çevirmesini bekliyoruz. Çarşamba günü de yağmur şeklinde Marmara Bölgesi'nde etkili olacak. Güney bölgelerimizde ise Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, bir de Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 2 gün daha yağış bekliyoruz. Salı ve çarşamba günü için yağışlar devam edecek. Bu yağışlar da yine güney kıyılarımızda yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Perşembe günü için yurt genelinde sadece Orta Karadeniz'de hafif bir yağış beklentimiz var. Onun dışında bir yağış beklemiyoruz. Cuma günü için Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz yağışlı geçecek. Onun dışında yurt genelinde yağış yok. Cumartesi için Doğu Karadeniz'de yağış var. Pazar günü için de sadece Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yağış bekliyoruz."

Deprem bölgesi salı ve çarşamba günü yağışlı

Deprem bölgesinde salı ve çarşamba günü için yağış beklediklerini söyleyen Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, "Bu yağış Hatay ve Adana kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek. Perşembe gününden itibaren deprem bölgesinde 4-5 gün boyunca yağış beklentimiz yok. Sıcaklıkta deprem bölgesinde hafta sonuna doğru yükselmeye başlayacak. Önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredecek" dedi.

Ankara

Ankara'da önümüzdeki bir hafta boyunca yağış beklentisin olmadığını belirten Çelik, "Hava önce parçalı çok bulutlu olacak. Perşembe gününden itibaren parçalı az bulutlu bir hava bekliyoruz. Sıcaklık Ankara'da şu anda mevsim normallerinin civarında. Kar yağışı için sıcaklık uygun ancak yağış beklemediğimiz için kar yağışı Ankara'da görünmüyor. Hafta sonundan itibaren ise sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak. 10 derecelerin üzerini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İstanbul

İstanbul'da salı günü öğle saatlerine kadar karla karışık yağmur, yükseklerde de kar yağışı beklentisinin devam ettiğini ifade eden Çelik, "Şu anda İstanbul'da aralıklarla karla karışık yağmur görüyoruz. Salı günü öğle saatlerinden sonra ve çarşamba günü için İstanbul'da yağmur bekliyoruz. Perşembe günü için yağış yok. Cuma günü için yağmurlu kısa süreli bir yağış var. Hafta sonu ise yine İstanbul'da parçalı az bulutlu bir hava beklentimiz var. Sıcaklık İstanbul'da da kademeli olarak yükselecek. Salı ve çarşamba günü 7-8 derece olan sıcaklıklar, hafta sonunda 10 derece ve üzerine çıkacak" diye konuştu.

İzmir

İzmir'de yağış beklemediklerini söyleyen Çelik, "Hava önce parçalı çok bulutlu, perşembe gününden itibaren az bulutlu olacak. İzmir'de 11-12 derece olan en yüksek sıcaklıklar, hafta sonundan itibaren 15-16 dereceleri görecek" bilgisini paylaştı.

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunan Çelik, şöyle konuştu:

"Karalara baktığımızda Marmara'da kuvvetli rüzgar devam ediyor. Özellikle Marmara'nın güneybatısı, Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinde ve İzmir'in kuzey ilçelerinde salı günü için bir fırtına beklentimiz var. Onun dışında denizlerimizde fırtına bekliyoruz. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege ile Doğu Akdeniz'de rüzgarın kuzey, kuzeydoğu yönlerinden fırtına şeklinde eseceğini tahmin ediyoruz. Ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmakta fayda var."

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, buzlanma ve don olayının özellikle iç bölgelerde halen devam ettiğine işaret ederek, Marmara Bölgesi'nde de önümüzdeki 1-2 gün daha gece ve sabahın ilk saatlerinde buzlanma ve don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Yenişehir'de üreticiye dev destek: 750 çiftçiye silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Son Haberler
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can kaybımız yok, çok şükür"
Çorum Valisi Ali Çalgan: "Hasar büyük ama sevincimiz o ki can...
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele...
Yeğenini öldüren dayı tutuklandı
Yeğenini öldüren dayı tutuklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi