• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yurtiçi Kargo, 'Ekonomiye Fayda Endeksi'nde yer aldı
Ekonomi
Yayınlanma: 06 Ekim 2023 - 10:47

Yurtiçi Kargo, 'Ekonomiye Fayda Endeksi'nde yer aldı

Ekonomi
06 Ekim 2023 - 10:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yurtiçi Kargo, 'Ekonomiye Fayda Endeksi'nde yer aldı
Yurtiçi Kargo; İtibar Akademisi ve Beykoz Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve Bursa Teknik Üniversitesi'nin raportörlüğünde hazırlanan 'Ekonomiye Fayda Endeksi' listesinde yer aldı. Firma, endeksin en değerli grubu olan Elmas kategoride listelenerek, bu listede yer alan tek kargo şirketi oldu. 

Araştırma kapsamında markalar, ürün/hizmet performansı, yönetim performansı ve sosyal fayda ekseninde gerçekleştirilen derecelendirmeye göre puanlandı. Araştırmadan elde edile verilere göre markalar elmas, platin ve altın olmak üzere listelendi. Ekonomiye Fayda Endeksi araştırması TÜİK'in standart olarak belirlediği Türkiye örnekleminden NUTS 2 kullanılarak gerçekleştirildi ve sıralamalar 14 bin kişinin görüşleri ışığında oluştu. Araştırma sonucuna göre Yurtiçi Kargo, Ekonomiye Fayda Endeksinin en değerli grubu olan Elmas kategoride listeledi ve Elmas listede yer alan tek kargo şirketi oldu. 

"GÜÇLÜ KARGO SEKTÖRÜ GÜÇLÜ EKONOMİ DEMEKTİR" 

Ekonomiye Fayda Endeksi araştırması sonucunda açıklanan rapor ve sertifika hakkında açıklama yapan Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, "Biz, en başından bu yana kargo sektörüne yaptığımız yatırımların, tüm ekonomiyi olumlu yönde etkilediğini savunduk ve savunuyoruz. Bu bakımdan aldığımız bu ödül, bizim için farklı bir anlam da ifade ediyor. Günümüzün dijitalleşen ve gittikçe hızlanan dünyasında güçlü kargo sektörü güçlü ekonomi demektir. Yatırımlarımıza hep bu açıdan baktık; bundan sonra da böyle bakacağız" dedi. 

"DAĞITIM AĞIMIZI HIZLANDIRACAK YATIRIMLARA ODAKLANIYORUZ" 

1980'lerde Türkiye'nin ilk özel kargo şirketi olarak kurulan Yurtiçi Kargo'nun hali hazırda çok geniş bir dağıtım ağı olduğunu ifade eden Önyol, özellikle son yıllarda kargo dağıtım operasyonlarını hızlandıracak projelere yatırım yaptıklarını belirtti. Özellikle her gün yüzbinlerce kargonun işlendiği aktarma merkezlerinde otomasyon yatırımlarını hızlandırdıklarını belirten Önyol, Ankara ve Eskişehir'de saatte 40 binden fazla kargonun otomasyon sistemleri ile ayrıştırılacağı lojistik merkezinin inşaatına da başladıklarını ifade etti. 

"TEKNOLOJİNİN SAĞLADIĞI TÜM OLANAKLARINI KULLANIYORUZ" 

Son yıllarda yazılım teknolojilerinin gelişiminde yaşanan ivmelenmenin, lojistik sektörüne ciddi faydalar sağladığını belirten Önyol, "Teknolojinin bize sağladığı tüm olanakları kullanıyoruz. Henüz zamanımızın önünde olan projeler için dâhi yatırımlarımızı yaptık ve yasal süreçlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Örneğin şu anda drone ile kargo taşımacılığını dahi başlatabilmek için teknik ekipman, yazılım ve donanım yatırımlarını yapmış bulunuyoruz" dedi. 

"YAPAY ZEKA ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ" 

Firmaları bünyesinde bulunan resmi ARGE merkezinde yapay zeka üzerine çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade eden Önyol, "Taşıma süreçlerimizi daha iyi bir noktaya ulaştırmak için ARGE departmanımız yapay zeka alanında çalışmalarını sürdürüyor. Yapay zeka uygulamalarını kullanarak iş yapış şekillerimizi daha mükemmel hale getirmek için proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yakında bu konuyla ilgili çalışmalarımızı da devreye alacağız" diyerk, sözlerini şu şekilde tamamladı: 

"Biz Yurtiçi Kargo ailesi olarak kargo sektörüne yaptığımız yatırımları sadece ticari yatırımlar olarak görmüyoruz. Tüm adımlarımızı bir kamu görevi ciddiyeti ile atmaya çalışarak ülkemizi daha ileriye taşımak istiyoruz. Dolayısıyla bu hedefimiz doğrultusunda başarılı olduğumuzu ifade eden ödüller almak Yurtiçi Kargo ailesinin tüm fertlerini gururlandırıyor. Biz hem mutlu müşterilerimizin sayısını artırmak için hem de hizmet verdiğimiz şirketleri güçlendirmek için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." 

 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyarbakır'da bayram öncesi denetim yapıldı
Diyarbakır'da bayram öncesi denetim yapıldı
Bursa'da bayram öncesi sıkı denetim: 39,5 milyon lira ceza
Bursa'da bayram öncesi sıkı denetim: 39,5 milyon lira ceza
DTO Başkanı Erdoğan: "Sanayicimizin rekabet gücüne katkı sağlıyoruz"
DTO Başkanı Erdoğan: "Sanayicimizin rekabet gücüne katkı sağlıyoruz"
Türk Telekom'dan 'İnnova Proje Yönetişimi Zirvesi' gerçekleşti
Türk Telekom'dan 'İnnova Proje Yönetişimi Zirvesi' gerçekleşti
Son Haberler
Bursa'da alt geçit yerine yolu kullanan yayaya otomobil çarptı
Bursa'da alt geçit yerine yolu kullanan yayaya otomobil çarptı
Gökhan Değirmenci: "Rakibimiz düşme potasında, biz tabii ki elimizden geleni yapacağız"
Gökhan Değirmenci: "Rakibimiz düşme potasında, biz tabii ki...
Dolup taşan barajın savak kapakları açıldı
Dolup taşan barajın savak kapakları açıldı
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Kasapoğlu, Roma'da NATO PA toplantısına katıldı
Diyarbakır'da bayram öncesi denetim yapıldı
Diyarbakır'da bayram öncesi denetim yapıldı
31 ilde düzenlenen Kafes Operasyonu'nda 307 şüpheli yakalandı
31 ilde düzenlenen Kafes Operasyonu'nda 307 şüpheli yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi