• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Yüzde 73 engelli kadına cinsel saldırı davasında, 'şüpheden yararlanan' sanığa beraat
Asayiş
Yayınlanma: 04 Ağustos 2023 - 09:26

Yüzde 73 engelli kadına cinsel saldırı davasında, 'şüpheden yararlanan' sanığa beraat

Asayiş
04 Ağustos 2023 - 09:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yüzde 73 engelli kadına cinsel saldırı davasında, 'şüpheden yararlanan' sanığa beraat

İZMİR'de H.Ş. (30) hakkında, mental orta ruhsal bozukluğu nedeniyle yüzde 73 oranında engelli olan C.C.'ye (20) karşı 'Zincirleme nitelikli cinsel saldırı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 52,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İzmir 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, olayda mağdur yönünden birçok şüphe olduğuna kanaat getirip 'Şüpheden sanık yaralanır' ilkesi gereğince sanığın her iki suçtan da ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Olay, 16 Ekim 2022 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre H.Ş. otobüs durağında karşılaştığı C.C.'yi yaşadığı eve götürdü. Burada H.Ş. tarafından alıkonulan C.C., nitelikli cinsel saldırıya uğradı. Evden çıkan C.C., polise gidip, durumu anlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın adından hazırlanan iddianamede, H.Ş.'nin hakkındaki suçlamaları reddettiğine yer verildi. H.Ş.'nin ifadesinde C.C. ile durakta karşılaştıklarını, kalacak yeri olmadığını söylediği için de evine götürdüğünü söylediği belirtildi. C.C.'ye zorla bir şey yapmadığını söyleyen H.Ş. ayrıca ifadesinde, "Uyuşturucu kullandığını söylediği için C.C.'yi kardeşimle İzmir Atatürk ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Hastanenin acil servisi önünde bıraktık" dediği de kaydedildi.

C.C.'nin 2016 yılında alınan hastane raporunda mental orta ruhsal bozukluğu nedeniyle yüzde 73 oranında engelli olduğu da iddianameye girdi. Savcı, H.Ş.'nin mental retardasyon rahatsızlığı bulunan C.C.'ye karşı zincirleme olarak nitelikli cinsel saldırı ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı hürriyetinden yoksun kılma suçlarını işlediğine kanaat getirip şüphelinin 52,5 yıla kadar hapsini istedi.

'YARDIM ETTİM'

İddianame 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Yargılama süresince de üzerine atılı suçlamaları reddeden H.Ş., "Sadece yardımcı olmak istedim. Kendi rızasıyla birlikte olduk. Ailemin, C.C.'nin bizde kaldığından ikinci gün haberi oldu. Birlikte dışarı çıktık. Bir arkadaşını gördü ve onun telefonundan ailesiyle görüştü. Ailesinden şiddet gördüğünü söylediği için bir gün daha bizde kalmasına müsaade ettim. Kendisine uyuşturucu vermedim. Uyuşturucu kullandığını söyleyince hastaneye götürdüm ve sonra ayrıldım. Bir daha görüşmedim. Benim sosyal medya hesabımdan birilerine mesaj gönderdi. Akıl rahatsızlığı olduğunu bilmiyordum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

'AĞZIMI, ELİMİ, KOLUMU BAĞLADI'

C.C. ise "Eve gittiğimizde kimseyi görmedim. Bana ağrı kesici diye uyuşturucu vermiş. Ardından cinsel saldırıda bulundu. Polise anlatırsam öldüreceğini söyledi. 5-6 gün evinde kaldığımı hatırlıyorum. Uyuşturucu kullandığımı iddia edip beni kardeşiyle hastaneye götürdü. Beni bırakıp ayrıldılar. Taksiyle tek başıma hastaneden çıktım. H.Ş.'yi tekrar görmedim. Evdeyken anne ve babasının sesini duydum ancak hiçbir şey yapamadım. H.Ş., ağzımı, elimi, kolumu bağlamıştı. Sadece beni tuvalete götürdü.  Evde kaldığımız süre boyunca H.Ş. ile bir kez evin dışına çıktık. Orada arkadaşımı gördüm ve onun telefonundan annemi aradım. Eve gitmek istemediğimi söyledim. Beni kaçırdıklarını söyleyemedim. H.Ş., telefonunu kullanmama izin veriyordu. Arkadaşıma mesaj atıp, durumu söyledim" dedi.

'RIZASI OLDUĞUNA KANAAT GETİRİLDİ'

Geçen hafta görülen duruşmada karar çıktı. Heyet, kararında şüpheden sanık yararlanır ilkesine atıfta bulundu. Sanığın üzerine atılı eylemlerin, mağdurun soyut iddiası dışında, görgü tanığı, kamera kaydı gibi başka bir somut delilin dosya arasında bulunmadığı belirtildi. H.Ş.'nin ailesiyle birlikte yaşadığını belirten heyet, mağdurun bu kişilere sesini duyurabilme imkanı varken hiçbir şey yapmadığına kanaat getirdi. Ayrıca C.C.'nin, H.Ş. ile beraber kaldıkları evden dışarı çıktıkları ve arkadaşını gördüklerini belirten heyet, C.C.'nin yardım istememesinin olağan görülmediğine karar verdi. Mahkeme, mağdurun evine gitmek istememesinin de samimiyet noktasında mahkemeyi şüpheye sevk ettiği de kararda yer aldı. Heyet, mağdurun sanığın telefonundan yardım istemediğini, bu durumunda cinsel saldırı iddiasında mahkemeyi şüpheye sevk ettiğini belirtti. Alınan raporlardan da heyetin mağdurun ilişkide rızası olduğu kanaatine vardıkları gerekçeli kararda yer buldu.

HEYET, KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN KILMA SUÇUNDAN DA SANIĞIN BERAATİNE KARAR VERDİ

Ege Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen raporda mağdurun beden veya ruh bakımından kendisini savunabilecek durumda olduğuna dair rapor tanzim edildiği belirtildi. Heyet, sanık hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmışsa da sanığın savunmasının aksine soyut iddiayı destekler her türlü şüpheden uzak, somut bir delilin bulunmaması göz önünde bulundurularak 'şüpheden sanık yararlanır ilkesi' gereğince sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit görülmediğinden beraatine karar verdi. Sanığın ailesiyle birlikte yaşaması, C.C. ile birlikte dışarı çıkmaları, uyuşturucu tedavisi için hastaneye gittiklerinin hastane kayıtları ile sabit olması ve C.C.'nin sanığın evindeyken telefon kullanması sebebiyle heyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da sanığın beraatine karar verdi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Gürcistan'ın tatil beldesi Şovi'deki heyelanda iki kişi hayatını kaybetti
Gürcistan'ın tatil beldesi Şovi'deki heyelanda iki kişi hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi