• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Yüzme sporcusu öğrenciler, yarıyıl tatilinde Erzurum'da güç depoluyor
Spor
Yayınlanma: 28 Ocak 2023 - 11:10

Yüzme sporcusu öğrenciler, yarıyıl tatilinde Erzurum'da güç depoluyor

Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Hikmet Nadi Palandöken: "Şu an Antalya, Mersin, Kayseri ve Ankara'dan 100'e yakın sporcu kamptalar" - Başantrenör Hakan Delibaş: "Erzurum bizim için gerçekten iyi oluyor. Rakımın verimini alıyoruz. Türkiye'de bir numaralı tesis diyebilirim. Dünyaca tercih edilen bir yer haline geldi"

Spor
28 Ocak 2023 - 11:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YUNUS HOCAOĞLU - Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin (TOHM) yaklaşık 100 öğrenci yüzücüsü, yarıyıl tatilinde Erzurum'da yüksek irtifa kampına girdi.

Avrupa'nın şehir merkezindeki tek yüksek irtifalı tam olimpik yüzme kapasiteli Erzurum'daki Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerindeki sporcuların gözde kamp merkezi konumunda. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı sporcunun kullandığı kentteki olimpik havuzu, 2017'den bu yana 50'nin üzerindeki ülkeden yüzücü ağırladı.

Olimpik havuz, şu sıralar yarıyıl tatilinde olan ve Antalya, Kayseri, Mersin ve Ankara'dan gelen TOHM'un genç sporcularına ev sahipliği yapıyor.


- "100'e yakın sporcu kampta"

Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Hikmet Nadi Palandöken, AA muhabirine, tesisin hizmete alındığı 2017 yılından beri birçok ülkeden sporcuyu misafir ettiklerini söyledi.

Sporcuların yüksek irtifa nedeniyle kente geldiğini ifade eden Palandöken, şöyle konuştu:

"Şu an Antalya, Mersin, Kayseri ve Ankara'dan 100'e yakın sporcu kamptalar. Çok yoğunuz ama bu bizim işimiz. İlimizde böyle bir tesisin olması ayrı bir değer. 10 kulvarımız var gelen takımlarını sayısı fazla olduğu için mecbur saatleri bölmek zorundayız. Sabah 2, akşam 2 olmak üzere bir takım 4 saat antrenman yapıyor. 7-8 takım olduğu zaman saatlerini ona göre ayarlıyoruz. Havuzu 5-5.30 gibi açıyoruz. Sabah 6-8 bir takım, 8-10 başka bir takım, akşam ise 4-6,6-8 saatleri arasında günde 8 saat havuza gelenlerin antrenman yapmalarını sağlıyoruz."

Suyun kendini yenilemesi için havuzun bir süre boş kaldığını anlatan Palandöken, yoğunluğa göre tesisin zaman zaman gece geç saatlere kadar açık kaldığını dile getirdi.

Yarıyıl tatilinde öğrenci sporcuların kente geldiğini belirten Palandöken, "15 tatil zamanı, TOHM merkezleri için bir fırsat oluyor. Ama bu sadece sömestr tatili için geçerli değil. Şimdi Gaziantep, İzmir ve başka illerimiz de gelmeyi düşünüyor. Sırada bekliyorlar, hepsine yer açıyoruz. Zaten yurt dışı kamplarından aşırı bir talep var. Şu an Yunanistan, İtalya, Macaristan, Portekiz sıraya girmiş bekliyor. Hepsine cevap vermek için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.


- Başantrenör Hakan Delibaş: "Rakımın verimini alıyoruz"

Türkiye Yüzme Federasyonu Gençler Milli Takım Sorumlusu ve Antalya TOHM Başantrenörü Hakan Delibaş da her yıl Erzurum'a kamp yapmaya geldiklerini ifade etti.

Genellikle yarıyıl tatillerinde kente geldiklerini dile getiren Delibaş, şunları kaydetti:

"Erzurum bizim için gerçekten iyi oluyor. Rakımın verimini alıyoruz. Türkiye'de bir numaralı tesis diyebilirim. Dünyaca tercih edilen bir yer haline geldi. Birçok yabancı ülkeden sporcular geliyor. Bu da ülkemiz ve Erzurum için sevindirici bir durum. Önümüzde yarışlarımız var. Yunanistan'da yarışın ardından mart ayında milli takım seçmelerimiz olacak. Sonrasında ise dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz."

Ankara TOHM Başantrenörü Gjon Shyti ise kentte kamp yaptıkları için mutlu olduğunu belirterek, kamp imkanını sağlayan Türkiye Yüzme Federasyonuna teşekkür etti.


Haber Ajansı Kaynak: AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
Son Haberler
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Yatırımcı rehberi (5)
Yatırımcı rehberi (5)

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi