• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Zelenskiy, Güney Kore'yi G7 ülkelerinin Ukrayna için güvenlik garantilerine katılmaya davet etti
Genel
Yayınlanma: 15 Temmuz 2023 - 18:13

Zelenskiy, Güney Kore'yi G7 ülkelerinin Ukrayna için güvenlik garantilerine katılmaya davet etti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Güney Kore'yi G7 ülkelerinin Ukrayna için güvenlik garantilerine katılmaya davet ettiğini bildirdi

Genel
15 Temmuz 2023 - 18:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Güney Kore'yi G7 ülkelerinin Ukrayna için güvenlik garantilerine katılmaya davet ettiğini bildirdi.

Zelenskiy, temaslarda bulunmak üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gelen Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile görüştü.

Zelenskiy, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Birkaç milyon Ukrayna vatandaşının Rusya’nın ilhak ettiği bölgelerde olduğunu veya zorla Rusya’ya sürgün edildiğini belirten Zelenskiy, “Büyükler ve çocuklar olmak üzere hepsini özgürlüğe kavuşturmak, evlerine, Ukrayna’ya geri getirmek, savaşın böldüğü aileleri yeniden bir araya getirmek çok önemli.” diye konuştu.

Zelenskiy, Ukrayna'nın barış ve halkın güvenliği için gösterdiği çabalara desteğinden dolayı Güney Kore'ye ve halkına teşekkür etti.

Devlet Başkanı Zelenskiy, ayrıca, "Güney Kore'yi G7 ülkeleriyle üzerinde anlaşmaya varılan Ukrayna'ya destek deklarasyonuna katılmaya davet ettim." dedi.

Ukrayna’nın yeni ve büyük çaplı rehabilitasyon endüstrisine ihtiyacı olduğuna işaret eden Zelenskiy, “Güney Kore’yi Ukrayna’da rehabilitasyon merkezlerinin kurulması konusunda liderliğini göstermeye çağırdım.” dedi.

Zelenskiy, Yoon ile görüşmede enerji, ulaştırma, demiryolu ve Ukrayna’da üretim tesislerinin kurulması dahil olmak üzere ekonomik işbirliğini ele aldıklarını ifade etti.

-"Bu yıl (Ukrayna'ya) destek 150 milyon dolar olacak"

Yoon da geçen yıl Güney Kore hükümetinin Ukrayna’ya destek amaçlı 100 milyon dolar tahsis ettiğini belirterek, “Bu yıl bu destek 150 milyon dolar olacak.” dedi.

Yoon, ülkesinin Ukrayna’nın barış formülünü desteklediğini ve uygulanmasına yardımcı olmaya çalıştığını dile getirdi.

Güney Kore’nin Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşa programına katılacağına dikkati çeken Yoon, ülkesinin hasar gören Ukrayna okullarının yeniden inşasına yardım ettiğini söyledi.

- Yoon, Buça ve İrpin’i ziyaret etti

Yoon, Ukrayna’nın Rus ordusunun savaş suçu işlediğini iddia ettiği İrpin ve Buça şehirlerini ziyaret etti.

Ukrayna Başsavcılığı Ofisinden yapılan açıklamada, Başsavcı Andriy Kostin’in Yoon ile birlikte Buça’ya gittiği belirtildi.

Açıklamada, “Başsavcı Kostin, Yoon’a ve eşine Mart 2022'de Buça’nın işgali sırasında Rus ordusu tarafından suçların işlendiği yerleri gösterdi.” ifadesine yer verildi.

Güney Kore Devlet Başkanlığının açıklamasına göre, Yoon, İrpin'e de giderek Rusların savaş suçu işlediği iddia edilen yerlere ziyarette bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini sardı
Motosiklet alev aldı, alevler 4 katlı binayı ve girişteki iş yerini...
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Erbil'de 15 Temmuz şehitleri anıldı
Erbil'de 15 Temmuz şehitleri anıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi