• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Zihinsel engelli torununa cinsel istismar iddiasıyla yargılanan dedeye tahliye
Asayiş
Yayınlanma: 21 Ekim 2023 - 11:05
Güncelleme: 21 Ekim 2023 - 11:05

Zihinsel engelli torununa cinsel istismar iddiasıyla yargılanan dedeye tahliye

Asayiş
21 Ekim 2023 - 11:05
Güncelleme: 21 Ekim 2023 - 11:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Zihinsel engelli torununa cinsel istismar iddiasıyla yargılanan dedeye tahliye

ZONGULDAK'ta, bakımını üstlendiği zihinsel engelli torunu M.S.'ye (9) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan dede Ö.S. (57) "Oğlum ile gelinim şu an ayrılar. Bu nedenle biz bakıyoruz. Torunum, 'Ne sorarsanız sorun, sorduğunuz soruyu tekrarlayarak 'Evet' cevabı verir" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, 6 aydır tutuklu olan sanığın tutuklu geçirdiği süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Zonguldak'ta M.S. isimli kız çocuğu, cinsel bölgesinde kaşıntı şikayetiyle dedesi Ö.S., babası ve babaannesi tarafından hastaneye götürüldü. M.S.'ye yapılan muayenede doktor, cinsel istismardan şüphelenerek ihbarda bulundu. Uzmanlar tarafından ifadesi alınan M.S. dedesinin kendisine dokunarak istismarda bulunduğunu öne sürdü. Gözaltına alınan ve suçlamaları reddeden dede Ö.S. tutuklandı. Ö.S. hakkında '12 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'HASTANEYE GÖTÜRMEKLE HATA MI ETTİK'

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada sanık Ö.S. "Torunuma doğduğundan beri biz bakıyoruz. Torunum zihinsel engelli olduğu için bakıma muhtaçtı. Oğlum ile gelinim şu an ayrılar. Bu nedenle biz bakıyoruz. Torunum 'Şu kişi sana şunu yaptı mı?' diye sorulduğunda cevabı genelde 'Evet, yaptı' şeklinde verir. Ne sorarsanız sorun, sorduğunuz soruyu tekrarlayarak 'Evet' cevabı verir. Çocuğun bakımını babaannesi ben ve oğlum yaparız. Torunumun özel bakımlarını ise eşim yapar. Örneğin banyosunu temizliğini eşim yapar, eşim giyindirir. Ben ve oğlum gün içinde çalışıyoruz. İşten geldiğimiz veya evde olduğumuz zamanlarda torunum altına yaptıysa iç çamaşırlarını değiştirdiğimiz olmuştur. Özel bakımını ender olarak biz yaparız. Çocuk akşamları uykusu geldiğinde, eşime oğluma veya bana gelerek uykusunun geldiğini söyler. Biz de onu gıdıklayarak uyuturuz. Ayrıca mağdur benim torunum olduğu için kendisine sarılıp kucaklamam gayet normaldir. Cinsel amaçla yaptığım düşünülemez. Çocukta kaşıntı olduğu gerekçesiyle hastaneye götürmekle hata mı ettik? Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum." diyerek kendini savundu.

'DOKTOR HATASI VAR'

​Tanık olarak dinlenilen H.T., sanığın eniştesi olduğunu ve kendisi ile birlikte 2 kızının da onun yanında büyüdüğünü ve sanığın böyle bir şey yapmayacağını düşündüğünü söyledi. Duruşmada incelenen ifade tutanaklarında M.S.'nin kendisine sorulan sorulara, soruyu tekrar ederek cevap verdiği mahkeme heyetince saptandı. Mağdur avukatı ise çocuğun mahkemede dinlenilmesini talep ederek sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme savcısı, sanığa atılı suçun vasıflarının değişebileceğini göz önüne alarak tahliyesine mütalaa etti. M.S.'nin önceki aşamalarda görüntülü olarak kayda alınmış ifadesindeki bazı zaman aralıklarını belirten sanık avukatı, "Burada gerçekten bir doktor hatası var. Oradaki uzmanın uzman olmadığını düşünüyorum. Aldığını geri yansıtan bir çocuk olduğunu anlamak lazım. Çocukta cinsel saldırı bulgusu olmadığı iddianamede yer alıyor. Suçu lehe değişme ihtimali var, tutuklukta geçen süre göz önüne alınınca tahliyesini talep ederiz. Çocuğun SGK'den hastalığına ilişkin tedavi evrakları alınsın" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ö.S.'nin tutuklulukta geçirdiği süreyi ve tutukluluğun tedbir niteliğinde olması nedeniyle tahliyesine karar vererek, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Akdeniz Ülkeleri Muaythai Açık Kupası'na Afyonkarahisar'dan 5 sporcu katılacak
Akdeniz Ülkeleri Muaythai Açık Kupası'na Afyonkarahisar'dan 5 sporcu katılacak

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi