• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Depremzedeler için seferber olan Etiyopyalılar 3,5 milyon lira topladı
Genel
Yayınlanma: 28 Şubat 2023 - 10:52

Depremzedeler için seferber olan Etiyopyalılar 3,5 milyon lira topladı

Etiyopyalıların, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için başlattıkları yardım kampanyasında, 10 milyon Etiyopya biri (3,5 milyon lira) toplandı

Genel
28 Şubat 2023 - 10:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Etiyopyalıların, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için başlattıkları yardım kampanyasında, 10 milyon Etiyopya biri (3,5 milyon lira) toplandı.

Son yıllarda iç savaş ve kuraklık gibi türlü zorluklarla mücadele eden ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği Etiyopya’da halk, kendi dertlerini unutarak Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketi için seferber oldu.

Depremin ilk gününden beri Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçiliği başta olmak üzere TİKA, Din İşleri Müşavirliği, Ticaret Müşavirliği gibi bütün Türk temsilciliklerine taziyeye giden Etiyopyalılar, camilerde gıyabi cenaze namazı kıldı, depremzedeler ve Türkiye için dua etti.

Addis Ababa Büyükelçiliğinin başlattığı yardım kampanyası için başkent Addis Ababa'da dün program düzenlendi.

Programa, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Yaprak Alp, Etiyopya Federal Parlamentosu Harar Milletvekili ve Etiyopya-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Fatih Wazir, TİKA Etiyopya Program Koordinatörü Cengiz Polat, Etiyopya Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Fennan Mohammed ve hayırseverler katıldı.

Programda bağışçılar tarafından Addis Ababa Büyükelçisi Alp'e sembolik bağış çekleri takdim edildi.

Yardım kampanyasında, 10 milyon Etiyopya biri toplandı.

- "Bugün burada, yanımızda olmanız başlı başına çok anlamlıdır"

Burada konuşan Büyükelçi Yaprak Alp, Etiyopya hükümetinin depremin ilk gününden beri Türkiye’ye destek olduğunu, binlerce battaniye ve çadırın yanı sıra asker ve profesyonel arama kurtarma görevlisi gönderdiğini anlattı.

"Türkiye'nin eşi benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya kaldığını" belirten Alp, "Türkiye, gerçekten zor günler geçirmektedir ama bu zor günleri dayanılır hale getiren tam da bugün çok güzel bir örneğini gördüğümüz bu tür dayanışma hareketleridir. Bugün burada, yanımızda olmanız başlı başına çok anlamlıdır. Siz sadece yanımızda olmadınız, daha fazlasını yaptınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Türkiye yıllardır ektiği sevgi, merhamet ve dayanışma tohumlarının meyvesini alıyor"

Harar Milletvekili ve Etiyopya Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Fatih Wazir, Türkiye’deki deprem felaketini yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek, duygularını şöyle dile getirdi:

"Türkiye yıllardır ektiği sevgi, merhamet ve dayanışma tohumlarının meyvesini alıyor. Dünyada başka hangi ülke böylesine bir dayanışma hareketinin muhatabı olabilirdi bilemiyorum. Dünyada Türkiye'ye vefa borcu olmayan bir ülke var mıdır bilemiyorum. Allah Türkiye'yi korusun."

Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Fennan Mohammed, Türkiye Mezunları için Türkiye’ye destek olmanın bir seçenek değil zorunluluk olduğunu söyledi.

- "Ne yapsak Türkiye'ye olan borcumuzu ödeyemeyiz"

Mohammed, "Etiyopya'nın her karışında Türkiye’nin, Türk sivil toplum kuruluşlarının izlerini görürsünüz. Bazı sivil toplum kuruluşlarının bu deprem felaketinde bile burada başladıkları işleri yarım bırakmamak için gösterdikleri insanüstü gayreti görünce yüreğimiz parçalanıyor. Ne yapsak Türkiye’ye olan borcumuzu ödeyemeyiz." ifadesini kullandı.

TİKA Etiyopya Program Koordinatörü Cengiz Polat da Etiyopya’nın yardımının maddi değerinden ziyade manevi değerinin çok büyük olduğunu vurguladı.

Polat, Etiyopya halkının son yıllarda çok zor günler geçirdiğini hatırlatarak, "Depremin ilk gününden beri gözyaşlarımız birbirine karıştı. Etiyopyalı kardeşlerimizin Türkiye’ye bakışını kelimelerle anlatmak mümkün değil." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik destek
İran Milli Futbol Takımı'na Dünya Kupası öncesi binlerce kişilik...
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu açıklaması
Gençlerbirliği'nden geçici transfer yasağına ilişkin kamuoyu...
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Osmaniye'de otomobilin çarptığı kadın yaralandı
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları sualtı teknolojisiyle görüntülendi
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları...
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını...
Ağaoğlu'ndan protestolarda 'stadı terk etmedi' iddialarına yanıt
Ağaoğlu'ndan protestolarda 'stadı terk etmedi' iddialarına yanıt

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi