• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Erbakan: Mutabakat metnimizde ailenin korunması var
Siyaset
Yayınlanma: 13 Nisan 2023 - 17:33

Erbakan: Mutabakat metnimizde ailenin korunması var

Siyaset
13 Nisan 2023 - 17:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erbakan: Mutabakat metnimizde ailenin korunması var

YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Biz, 'Yanlışları hep birlikte düzeltelim' niyetiyle Cumhur İttifakı'nın içerisindeyiz. Biz Milli Görüşçüler olarak, dün yanlış dediklerimize bugün de yanlış diyoruz. Eksikleri tamamlamak için, doğruların hakim olması için bir mutabakat metni ortaya koyduk. Mutabakat metnimizde, ailenin korunmasına ilişkin, sapkınlıkların önüne geçilmesine ve önlenmesine ilişkin adımlar var" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin milletvekili adayları, Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla tanıtıldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Erbakan Hocamız vefat etti diye film bitti sanmayın, film daha yeni başlıyor. Film bitmedi daha yeni başlıyor demiştik. İşte bugün burada tam 12 yıl sonra Milli Görüşçüler olarak hep birlikte 'Milli Görüş Meclise' diye haykırıyoruz. 'Barajları aştık, geliyoruz' diye haykırıyoruz. 'Yeniden refahın vakti geldi' diye haykırıyoruz. Müjdeler olsun, Yeniden Refah geliyor" dedi. 

'21 SENELİK MECLİS HASRETİNE SON VERECEĞİZ'

Milletin teveccühü ile 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde kilit parti konumuna geldiklerini söyleyen Erbakan, "Böyle bir noktada seçimlerin sonucunu doğrudan etkileyebilecek bir kilit parti noktasına gelmişken bizler Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizi, milletimizi 7'li masa dediğimiz karanlık bir ittifaka teslim etmemek adına Cumhur İttifakı'nda yerimizi almış bulunuyoruz. Cumhur İttifakı'nda nasıl yer aldık? Tamamen tüm seçim bölgelerinde kendi amblemimizle, çevre adaylarımızı ve hükmü şahsiyetimizi muhafaza ederek Türkiye'deki 87 seçim bölgesinin 87'sinde birden eksiksiz ve istisnasız bir şekilde kendi logomuz ve kendi adaylarımızla; ancak Cumhur İttifakı'nın çatısı altında inşallah seçimlere gireceğiz ve böylelikle bu almış olduğumuz adımlar konuşmamızın başında da ifade ettiğimiz gibi tam 21 senelik Meclis hasretine son vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

'YANLIŞLARI BİRLİKTE DÜZELTELİM DİYE CUMHUR İTTİFAKI'NDAYIZ'

Erbakan, Cumhur İttifakı'na herhangi bir yanlışa ortak olmak için gitmediklerini belirterek, "Biz, 'Yanlışları hep birlikte düzeltelim, el birliğiyle düzeltelim, doğruyu ve hakkı hep birlikte hakim kılalım' niyetiyle bu ittifakın içerisindeyiz. Bizim ittifak kararımız tamamıyla ilkelerle prensipler üzerine inşa edilmiş bir karar. Biz Milli Görüşçüler olarak dün yanlış dediklerimize bugün de yanlış diyoruz. Eksikleri tamamlamak için doğruların hakim olması için bir mutabakat metni ortaya koyduk. Milli Görüş olarak ortaya koyduğumuz söylemleri, prensipleri bu mutabakat metnimizi net bir şekilde işledik. Mutabakat metnimizde faiz yükünün azaltılmasına ilişkin atılacak olan adımlar var. Dış ticaret açıklarının azaltılmasına ilişkin atılacak olan adımlar var. Üretim ve ihracat ekonomisine geçilmesine ilişkin adımlar var. Üretimin istihdamı ve verimliliğin arttırılmasına ilişkin atılacak olan adımlar var. Ailenin korunmasına ilişkin, sapkınlıkların önüne geçilmesine ve önlenmesine ilişkin adımlar var. Milli Eğitim müfredatının önce ahlak ve maneviyat şuuru doğrultusunda düzenlenmesi için büyük adımlar var" diye konuştu. 

'VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?'

Ardından isim vermeden Millet İttifakı'nda bulunan 4 partiyi işaret eden Erbakan, "Bakınız bu seçimde kendisini muhafazakar partiler olarak nitelendiren sağ ve muhafazakar olarak nitelendirdiğimiz seçmenden oy almak isteyen 4 tane parti de 7'li masanın içerisinde yer alıyor. Bu 4 parti geçtiğimiz günlerde kendileri seçime girmeyeceklerini, amblemlerinin seçimde olmayacağını ve 4'ü birden CHP listelerinden seçimlere gireceklerini açıkladılar. Bu 4 tane parti bu kararı almadan sadece 1 gün önce basına da yansıyan haberde terör örgütünün elebaşlarından Mustafa Karasu, örgütün kanalına verdiği röportajda 7'li masaya akıl veriyor ve seçimlere ortak liste ile girmeleri gerektiğini ifade ediyor. Bunu söyleyen terör örgütünün elebaşlarından bir tanesi. Bu ortak liste tavsiyesi yapıldıktan bir gün sonra bu 4 parti, CHP listelerinden seçime gireceklerini deklare ediyor. Bütün bunları yapıp ben Milli Görüşü temsil ediyorum diyen bir parti de bunların içerisinde. Böyle bir masanın iktidara gelmesine vesile olursanız bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz. PKK'nın, FETÖ'nün en önde gelen isimlerinin her geçen gün destek açıklamaları yaptığı bir masanın, 'Gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi'ni geri getireceğiz' diyen bir zihniyetin, 'LGBT son derece normaldir. Türk aile yapısına zarar vermez' diyen bir zihniyetin, 'Okul öncesi çocuklara Kuran öğretmek çağ dışılıktır' diyen bir zihniyetin iktidara gelmesine vesile olursanız bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz?" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
İletişim Başkanı Duran: "İsrail yönetiminden bir bakanın fanatik işgalciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum"
İletişim Başkanı Duran: "İsrail yönetiminden bir bakanın fanatik işgalciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Yumaklı: "400 bin çiftçimizin ürünlerini pazarlayabilecekleri yeni kanallar oluşturacağız"
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden bu yana 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi"
Bakan Uraloğlu: "Rize-Artvin Havalimanımız, açıldığı günden bu yana 4,2 milyon yolcuya hizmet verdi"
Son Haberler
Eskişehir'de konut satışları arttı
Eskişehir'de konut satışları arttı
Beyaz Saray: "Trump ve Xi, Hürmüz Boğazı'nın 'açık kalması gerektiği' konusunda anlaştı."
Beyaz Saray: "Trump ve Xi, Hürmüz Boğazı'nın 'açık...
Nizip'te 2 gündür kayıp olan çocuk Fırat Nehri'nde ölü bulundu
Nizip'te 2 gündür kayıp olan çocuk Fırat Nehri'nde ölü...
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin Türkiye'sini hazırlayan stratejik bir politika alanı olarak ele alıyoruz"
Bakan Göktaş: "Yaşlılık alanındaki çalışmalarımızı, geleceğin...
Talas'ta Uluslararası Türkoloji Zirvesi
Talas'ta Uluslararası Türkoloji Zirvesi
Döviz kurları
Döviz kurları

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi