İhlas Haber Ajansı (İHA) Manisa muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yeni yönetimini belirlemek üzere sandık başına gitti. Gerçekleştirilen seçim sonucunda odanın yeni başkanı Hüseyin Öztürk oldu.

Altı meslek grubunda yaklaşık bin 100 üyesi bulunan odada tüm grupların ortak adayı olarak gösterilen Hüseyin Öztürk, kullanılan 568 oyun tamamını alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Uzun süredir oda faaliyetlerinde yer alan Öztürk, yeni dönemde ilçenin ekonomisine ve üyelerine yönelik projelere devam edeceklerini belirtti.

Mustafa Seyhan'ın 16 Yıllık Dönemi Sona Erdi

Odayı 16 yıl boyunca yöneten eski başkan Mustafa Seyhan ise seçimlerde yeniden adaylık koymadı. Görev süresi boyunca ilçenin sosyal ve ekonomik gelişimi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Seyhan, zamanı geldiğinde zirvedeyken bırakmanın önemine vurgu yaptı.

Seyhan, yeni nesillere ve gençlere alan açmak gerektiğini ifade ederek, bayrağı devreden ekibin çok daha dinamik bir şekilde başarılı olacağına inancını dile getirdi. Yeni başkan Öztürk de Seyhan'ın tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceklerini kaydetti.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Ticaret ve sanayi odaları, yerel ekonomilerin yönlendirilmesinde ve ticari faaliyetlerin denetlenmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Oda seçimlerindeki yönetim değişimleri, bölgesel kalkınma stratejilerinde yeni vizyonların önünü açarken, coğrafi işaret tescili ve üretici destekleri gibi yerel politikaların sürdürülebilirliği açısından önem taşımaktadır.