İhlas Haber Ajansı (İHA) Çankırı muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, mantar toplamak için gittikleri yayladan dönüş yoluna geçen 5 kişinin bulunduğu otomobil, Bayramören ilçesinde kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle gerçekleşen olayda araç yamaçtaki ağaçlara çarparak durabildi.

Ekipler Seferber Oldu

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye AFAD, UMKE, jandarma, itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Uçurumda mahsur kalan araca ulaşan ekipler, sürücü Recep Yazıcı ile birlikte yolculardan Ayşe Öztürk, Fatma Duman ve Kibar Yılmaz'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Kazadan sağ kurtulan H.E. ise sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

İnceleme Başlatıldı

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından hayatını kaybeden kişilerin cenazeleri hastane morguna nakledildi. Kazaya ilişkin soruşturma sürdürülüyor.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Dağlık ve engebeli arazilerde yer alan yayla yollarında, özellikle dönüş saatlerinde dikkatli araç kullanımı hayati önem taşımaktadır. Uzmanlar, bu tür güzergahlarda sürücülerin hız sınırlarına uyması ve araç bakımlarını aksatmaması gerektiğine dikkat çekmektedir.