İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Zeynal Selağzı, Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Terlemez ve beraberindeki heyet, kentin mülki amirleriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyaretlerde şehit aileleri ve gaziler için yürütülen faaliyetler ele alındı.
Emniyet Müdürlüğü Ziyareti
Heyet ilk temasını İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu ile gerçekleştirdi. Gerçekleşen görüşmede, vakfın bölgedeki faaliyetleri ile şehit yakınları ve gazilerin desteklenmesine yönelik atılan adımlar masaya yatırıldı.
Valilik Makamında Kabul
Ardından Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret eden heyet, burada da yeni dönem projelerini paylaştı. Görüşmelerin ardından Vali Zorluoğlu ve Emniyet Müdürü Mutlu, şehit yakınları ile gaziler için yapılacak her türlü çalışmaya imkânlar ölçüsünde destek vereceklerini belirtti.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin haklarının korunması ile toplumsal dayanışmanın artırılması amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir. Yerel mülki idare amirleri ile sivil toplum kuruluşları arasındaki bu tür eş güdümlü ziyaretler, bölgedeki sosyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.