İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, megakent genelinde etkisini gösteren sağanak yağış, akşam saatlerinde trafikte ciddi aksamalara yol açtı. Mesai bitimiyle birlikte evlerine gitmek üzere yola çıkan sürücüler, olumsuz hava koşulları sebebiyle ilerlemekte zorlandı.

Ulaşımda Maç Ve Yağmur Etkisi

Akşam saatlerinde oynanacak olan Galatasaray-Stuttgart karşılaşması öncesinde, maçın yapılacağı Seyrantepe ve çevresindeki güzergahlarda trafik tamamen durma noktasına geldi. Kentin ana arterleri ve bağlantı yollarında araç kuyrukları oluşurken, belediye sistemlerinde trafik yoğunluğu yüzde 90 olarak kayıtlara geçti.

Toplu taşıma duraklarında ve istasyonlarda da benzer bir kalabalık gözlendi. Özellikle Kağıthane Çağlayan bölgesinde metrobüs kullanmak isteyen vatandaşların oluşturduğu uzun kuyruklar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

İstanbul gibi büyük metropollerde, mesai bitimi ile aynı zamana denk gelen olumsuz hava koşulları ve büyük kitleleri harekete geçiren spor müsabakaları, toplu taşıma ve karayolu ağlarında anlık kapasite aşımına neden olmaktadır. Bu tür durumlarda ana arterlerdeki trafik yoğunluğu kısa sürede en üst seviyelere ulaşabilmektedir.