İhlas Haber Ajansı (İHA) finans servisinin derlediği verilere göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde yürütülen TOBB Nefes Kredisi, iş dünyasından gelen yoğun talepler doğrultusunda yeniden hayata geçiriliyor. 3 Kasım Salı günü başlayacak başvurular kapsamında toplam 50 milyar TL kredi hacmi oluşturulacağı bildirildi.

Yeni dönemde firma başına kredi limiti 5 milyon TL olarak belirlenirken, önceki dönemlerde krediden yararlanan işletmelerin de toplam limitlerini 5 milyon TL'ye tamamlayacak şekilde ilave finansman kullanabileceği ifade edildi. Programın, KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırarak üretim ve istihdama önemli katkı sunması bekleniyor.

Elazığ İçin Önemli Gelişme

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, yoğun talep ve girişimler sonucunda kredinin yeniden başladığını belirterek, desteğin tüm KOBİ'lere ve Elazığ'daki işletmelere hayırlı olmasını diledi. Dumandağ, iş dünyasının taleplerinin karşılanması adına çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

TOBB Nefes Kredisi programı, ekonomik dalgalanma dönemlerinde KOBİ'lerin işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak ve piyasada likidite akışını desteklemek amacıyla kamu ve özel bankaların iş birliğiyle hayata geçirilen geleneksel bir finansman modelidir. Bu tür düşük maliyetli kredi paketleri, üretim ve istihdamın korunmasında kritik bir rol oynamaktadır.