• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Samsun'da "2. Yüzyılımızda Su Yönetimi Paneli"
Yaşam
Yayınlanma: 24 Mart 2023 - 19:02

Samsun'da "2. Yüzyılımızda Su Yönetimi Paneli"

İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, Birleşmiş Milletler'e (BM) göre dünyada 2,2 milyar insanın güvenli içme suyundan mahrum olduğunu söyledi.

Yaşam
24 Mart 2023 - 19:02
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, Birleşmiş Milletler'e (BM) göre dünyada 2,2 milyar insanın güvenli içme suyundan mahrum olduğunu söyledi.

Atakum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü "22 Mart Dünya Su Günü" kapsamında, "2. Yüzyılımızda Su Yönetimi" konulu panel düzenledi. Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "2. Yüzyılımızda Su Yönetimi" konulu panele katılımcı olarak İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu, dünyada yaşanan su kıtlığı ve kaynakların doğru kullanılması hakkında bilgi verdi.

"4,2 milyar insan, dünya nüfusunun yüzde 55'i sağlıklı su olan sanitasyon hizmetinden mahrum"

"Su sıkıntısı dediğimiz şey karşımıza afet ve felaketlerle de çıkabiliyor" diyen Dr. Baran Bozoğlu, "BM dünyada 2,2 milyar insanın güvenli içme suyundan mahrum olduğunu söylüyor. 4,2 milyar insan ise dünya nüfusunun yüzde 55'i sağlıklı sanitasyon hizmetinden, yani temiz içme suyundan mahrum olduğunu belirtiyor. Afrika, Asya coğrafyası ve güncel olarak depremi yaşayan 10 şehrimizde çok ciddi bir su ve sanitasyon problemi yaşanıyor. Suyu konuşurken mevcut durumu da göz önünde bulundurmamız lazım. Şu an deprem bölgesindeki insanlarımız sağlıklı temiz suyu bulmakta sıkıntı yaşıyorlar. Sadece içmek için değil kullanmak için de büyük bir su problemi olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla su sıkıntısı dediğimiz şey karşımıza afet ve felaketlerle de çıkabiliyor. Uluslararası raporlarda ülkemizin yüzde 35 oranında güvenli sanitasyon yani temiz su yetersizliği belirtiliyor. İnsanların evinden içme suyu akıyor ancak bu su gerçekten temiz bir su mu bunu bilmemiz gerekiyor. Atık suların sadece yüzde 36'sının uygun şekilde arıtıldığı yine bu raporlarda belirtiliyor. Ülkemizin temiz su kaynaklarının yüzde 45 oranında bir çekilme olduğu ve kuraklık problemi anlamında ciddi bir risk altında olduğumuzu bu raporda söylüyor" diye konuştu.

"Şu anda 1,1 derecelik oranı ekosistem yansımasını olarak görüyoruz"

Dünya ekosistemi hakkında bilgi veren Bozoğlu, "Dünya sıcaklığı gittikçe artmaya başlıyor. Şu anda sanayi devrimine göre 1,1 derece artmış durumda. Şu anda 1,1 derecelik oranı ekosistemde yansımasını görüyoruz. Bu belirli coğrafyalarda, İç Anadolu Bölgesi'nde kuraklık demektir. Karadeniz Bölgesi'nde yağışın şiddetlenmesi, kısa sürede çok yoğun yağışın gelmesi demektir. Tabii ki her coğrafyanın kendi problemi oluyor. Mesela Sibirya bölgesinde Rusya'nın mutlu olduğunu görüyoruz. Çünkü buzullar eridiği için yer altı kaynaklarına ulaşmaya başlıyorlar. Tabii bu iklim değişikliği bizim içinde olduğumuz bir süreçtir" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
İçişleri Bakanlığından Havza'ya 50 milyon TL'lik acil yardım ödeneği
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Global Sumud filosu Marmaris'ten Gazze'ye doğru yola çıkıyor
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Konukoğlu Taziye Evi'nin temeli törenle atıldı
Son Haberler
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye 550 bin TL cezai işlem uygulandı
Bursa'da rekor ceza: 'Dur' ihtarına uymayan kadın sürücüye...
İzmir açıklarında lastik botlardaki 59 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir açıklarında lastik botlardaki 59 düzensiz göçmen kurtarıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi