İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, resmî davetle Ankara'ya gelen Gambiya Savunma Bakanı Baboucarr Ousmaila Joof'u askerî törenle karşıladı.
Karşılama töreninin ardından iki bakan baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kritik temasta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da hazır bulundu.
İkili İlişkiler Masada
Görüşmede savunma sanayi ve askerî eğitim iş birliği gibi başlıkların ele alındığı öğrenildi. Heyetler arasındaki temasların ardından iki ülkenin heyetleri ortak çalışmalarını sürdürdü.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Türkiye ile Gambiya arasındaki askerî ve stratejik ilişkiler son yıllarda artan bir ivme kazanmaktadır. Savunma alanındaki iş birliği anlaşmaları, iki ülke arasındaki diplomatik bağların güçlendirilmesinde kritik bir rol oynamaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.